Θεσσαλονίκη: 30% αύξηση επιβατών και 20% περισσότερα έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ τον Δεκαπενταύγουστο
Η φετινή κίνηση θυμίζει παλαιότερες εποχές
Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση και 20% στα έκτακτα δρομολόγια καταγράφει το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τον Δεκαπενταύγουστο, με τα λεωφορεία να αναχωρούν γεμάτα.

Με το φετινό κύμα εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου να θυμίζει παλαιότερες εποχές, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ενισχύει το πρόγραμμα δρομολογίων με περισσότερα λεωφορεία.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέφανος Τσόλης, τα έκτακτα δρομολόγια που εκτελούνται αυτή την εβδομάδα είναι αυξημένα κατά 20% για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση, με χιλιάδες επιβάτες να κατευθύνονται κυρίως προς Αθήνα, Πειραιά, αλλά και προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία.
«Η κίνηση είναι φέτος αυξημένη τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με πέρυσι», σημειώνει ο κ. Τσόλης, εξηγώντας ότι η άνοδος ξεκίνησε από τα μέσα Ιουλίου και κορυφώνεται αυτές τις ημέρες, με πληρότητα που φτάνει το 100%. «Όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή, δύσκολα θα βρουν θέση», προσθέτει.
Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διαθέτει στόλο 320 υπερσύγχρονων λεωφορείων, κυρίως τεχνολογίας Euro 6, με κόστος έως 300.000 ευρώ ανά όχημα. Η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 5 χρόνια, αποτέλεσμα στοχευμένων επενδύσεων που διασφαλίζουν άνεση, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι επιβάτες ταξιδεύουν με καθαρά και πολυτελή λεωφορεία, ανακλινόμενα καθίσματα που μετακινούνται στο πλάι, θύρες USB σε κάθε θέση και δωρεάν WiFi σε όλες τις γραμμές.
Την επιχείρηση στελεχώνουν 500 επαγγελματίες οδηγοί, σε μια περίοδο που η έλλειψή τους είναι αισθητή πανελλαδικά. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις σε υποδομές: από το 2016 έως το 2035 έχει μισθώσει χώρο στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και εκτελεί αστικές διαδρομές για τον ΟΑΣΘ, βάσει σύμβασης που παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2025.