Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ώρες, με το τελευταίο -όπως εκτιμάτα- κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού να βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Διαβάστε: Καιρός: Έρχεται απότομη άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα σημειωθούν 40άρια

Μεταξύ αυτών και η Αττική, η οποία, μετά από πρόσφατα φαινόμενα βροχών, θα υποδεχθεί και πάλι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Η άνοδος ξεκινά ήδη από σήμερα, Πέμπτη 21 Αυγούστου, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 37 βαθμούς, ενώ η Παρασκευή αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 41 βαθμούς και τοπικά ακόμη και τους 42.


Όπως ανέφερε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι όσες βρίσκονται από τη Λαμία και νοτιότερα, με έμφαση σε:

  • Φθιώτιδα
  • Βοιωτία
  • Αττική
  • Αργολίδα
  • Αρκαδία
  • Λακωνία


Ο καιρός σήμερα

Προβλέπεται ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια στις βραδινές και τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 20 έως 38, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 20 έως 36, στην Πελοπόννησο από 21 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 και στην Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.


Ο καιρός την Παρασκευή 22 Αυγούστου

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες από το πρωί στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Διαποντίων νήσων - Παξών) και την Ήπειρο και τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και από αργά το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και νότια και θα φθάσει στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 36 με 38 και κατά τόπους τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φθάσει τους 32 με 34 βαθμούς, αλλά στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός το Σάββατο 23 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Ο καιρός την Κυριακή 24 Αυγούστου

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.