Σουβλάκι: Πώς γίνεται είδος... πολυτελείας στην Κρήτη - Μέχρι και 6,5 ευρώ η τιμή του
Τι δείχνουν τα στοιχεία
Οι εποχές που ένα τυλιχτό σουβλάκι κόστιζε μόλις 2,50 ευρώ μοιάζουν πολύ μακρινές

Σε είδος πολυτελείας τείνει να εξελιχθεί μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων, το σουβλάκι, καθώς το τυλιχτό στην Κρήτη έχει ξεπεράσει τα 6 ευρώ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει και τα 7 ευρώ. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το θέμα είχε αναδείξει το parapolitika.gr (Δείτε εδώ: Σουβλάκι: Γιατί το τυλιχτό φτάνει τα 5 ευρώ - Οι λόγοι και οι τάσεις των τιμών).
@parapolitika «5€ το σουβλάκι;! Όλη η αλήθεια πίσω από τις αυξήσεις» Δεν είναι clickbait, αλλά η πραγματικότητα που οφείλεται στην εκρηκτική άνοδο των τιμών, καθώς το αγαπημένο μας “εθνικό” street food γίνεται σταδιακά είδος πολυτελείας! #parapolitikagr #tiktokgreece #greece
♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το τοπικό - κρητικό μέσο creta24.gr σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού διαπιστώθηκε πως η τιμή του πιτόγυρου έχει εκτιναχθεί, με τις εποχές που ένα τυλιχτό κόστιζε μόλις 2,50 ευρώ να μοιάζουν πολύ μακρινές και δίχως επιστροφή.
Διαβάστε: Σουβλάκι: Γιατί το τυλιχτό φτάνει τα 5 ευρώ - Οι λόγοι και οι τάσεις των τιμών
Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στις φωτογραφίες σε αρκετές ψησταριές το παραδοσιακό και αγαπημένο έδεσμα έχει σπάσει κατά πολύ το φράγμα των 6 ευρώ και η τιμή του «έχει κλειδώσει» κοντά στα 6,5 ευρώ.

Κάποια καταστήματα είναι πιο «οικονομικά» και διατηρούν την τιμή μόλις στα 6 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει μάλιστα να αντικαταστήσει τον γύρο, είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, με μπιφτέκι ή πανσέτα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να βάλει το χέρι ακόμα πιο βαθιά στη τσέπη καθώς θα χρειαστεί να δαπανήσει πάνω από 7 ευρώ μόνο για ένα τυλιχτό...

Σύμφωνα πάντως με επιχειρηματίες του κλάδου, η άνοδος των τιμών στις πρώτες ύλες έχει προκαλέσει «ράλι» ανόδου και για τις τιμές στο πιτόγυρο και το σουβλάκι, όπως αναφέρει το creta24.gr.