Ενημερωτική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συγκαλεί αύριο, Τετάρτη, 27 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στην αίθουσα «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα.

Διαβάστε: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Σε θανάτωση οδηγήθηκαν 100.000 ζώα εξαιτίας της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Ειδικότερα, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Καϊμακάμης, ανώτατα στελέχη του ΥΠΑΑΤ και εξειδικευμένοι επιστήμονες, ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων της Θεσσαλίας, κτηνοτρόφοι και τοπικοί φορείς.

Ελασσόνα: Στόχος της σύσκεψης η άμεση ενημέρωση και ο συντονισμός

Στόχος της σύσκεψης είναι η ενημέρωση των κτηνοτρόφων και των συλλογικών τους φορέων για την ακριβή εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Στόχος η ταχεία αντιμετώπιση και εκρίζωση της νόσου. Συγκεκριμένα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Καθολική απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης.
  • Συστηματική απολύμανση αγροτικών δρόμων και σημείων μετακίνησης ζώων.
  • Αυστηρή εφαρμογή των ελεγκτικών και υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζονται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
  • Συνεχή συντονισμό με τις Περιφέρειες και τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές, ώστε να υπάρχει ενιαία και αποτελεσματική δράση.