Τρεις τουρίστες ήταν αρκετοί για να προκαλέσουν αναστάτωση σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Κρήτης, λίγο πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνα με προορισμό τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Τουρίστες προκάλεσαν χάος στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όταν δύο νεαροί Γερμανοί, ηλικίας 27 και 28 ετών, αψηφώντας τους κανονισμούς ασφαλείας, άναψαν τσιγάρο στην πίστα του αεροδρομίου, λίγα μόλις μέτρα πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους της εταιρείας και του αεροδρομίου, τούς ζητήθηκε να σβήσουν τα τσιγάρα και να συμμορφωθούν. Ωστόσο, εκείνοι αντέδρασαν και αρνήθηκαν να υπακούσουν στις οδηγίες. Τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αερολιμένα.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα, στα Χανιά, όταν μια 53χρονη Σουηδή τουρίστρια, εμφανώς μεθυσμένη σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε χάος στην πίστα του αεροδρομίου, φωνάζοντας και αρνούμενη να συνεργαστεί με το προσωπικό.

Μετά από έντονο επεισόδιο που προκάλεσε καθυστέρηση στην επιβίβαση, η 53χρονη συνελήφθη.