Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβαν την Τετάρτη (27/8), στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έναν 62χρονο αλλοδαπό για εμπρησμό από πρόθεση.

Ο άνδρας συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη σε δασική έκταση στην Kάντζα, πλησίον του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών (Λάτσειο), στον παράδρομο της Αττικής Οδού.


Φωτιά στην Κάντζα: Με ποδήλατο κινήθηκε ο δράστης - Έβαλε τη φωτιά με αναπτήρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης κινούνταν με mountain bike και έβαλε φωτιά χρησιμοποιώντας αναπτήρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να αποκρύψει σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του, το οποίο βρέθηκε από τις Αρχές. Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων το απόγευμα της Τρίτης οδήγησε στον γρήγορο περιορισμό της πυρκαγιάς, πριν αυτή απειλήσει κατοικίες και γειτονικές εκτάσεις.


Δείτε φωτογραφίες

kantza-empristis__1_
kantza-empristis__2_