Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (3/9) σε διαφορετικά σημεία της Μεσσηνίας, προκαλώντας κινητοποίηση μεγάλων πυροσβεστικών δυνάμεων. Η μία φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Αβραμιού του Δήμου Μεσσήνης, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 8 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο Erickson και δύο αεροσκάφη Air Tractor. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εθελοντές με υδροφόρες του Δήμου.


Mεσσηνία: Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση

Πύρινα μέτωπα υπάρχουν, ακόμη, στην Τρίοδο ευτυχώς, αντιμετωπίσθηκε άμεσα και στο Στρέφι του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, κοντά στην πίστα καρτ, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό έχουν σπεύσει στα σημεία και επιχειρούν να κατασβήσουν τις πυρκαγιές, με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην ΠΕ Μεσσηνίας.