Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι Αρχές το βράδυ της Πέμπτης στον Νέο Κόσμο, όπου μέσα σε διαμέρισμα εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας και μια γυναίκα. Ο 74χρονος φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ η σορός της γυναίκας, που είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, φέρει τραύμα στον θώρακα.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δεν είχε πολλές συναναστροφές με τους γείτονες του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί. Η έρευνα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί. Οι σοροί θα μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να εξεταστούν, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως βρίσκονται στο σημείο νεκροί για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ίσως και παραπάνω.

Το όπλο, παρελήφθη και θα μεταφερθεί για βαλλιστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια και φυσικά, εάν είναι το όπλο που οδήγησε στον θάνατο το ζευγάρι. Οι αστυνομικοί αναζητούν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ζευγαριού προσπαθώντας να διαλευκάνουν την περίεργη υπόθεση.


Σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων για τα δύο πτώματα που βρέθηκαν σε αποσύνθεση στο Νέο Κόσμο

«Απ' ό,τι ξέρουμε στον τέταρτο όροφο έμενε ένα ζευγάρι. Ο κύριος ήταν γύρω στα 70, ενώ η σύζυγός του ήταν πολύ άρρωστη και ήταν πολύ στεναχωρημένος αυτός», λέει γειτόνισσα.


«Γύρισα το Σάββατο από διακοπές, είδα το φως του σπιτιού που μένουν οι παππούδες και δεν το είχαν σβήσει. Λέω "μπορεί να είναι άρρωστοι, θα το 'χουν ξεχάσει". Όμως περνούσαν οι μέρες και τα... ίδια. Τη Δευτέρα άρχισε να μυρίζει πολύ. Τρίτη και Τετάρτη χειρότερα. Σήμερα ακόμη χειρότερα. Και ο άνδρας μου είπε "γιατί μυρίζει τόσο άσχημα;". Και λέμε πρέπει να ειδοποιήσουμε γιατί θα έχουν πεθάνει οι παππούδες. Γιατί τους ξέραμε. Ο άνδρας μου πήρε τηλέφωνο τον διαχειριστή, άνοιξαν την πόρτα και τους βρήκαν, νομίζω, στο υπνοδωμάτιο. Η κυρία δεν έβγαινε πολύ. Μόνο ο παππούς. Αλλά εγώ δεν είχα καταλάβει ότι ήταν άρρωστη», λέει ένοικος της πολυκατοικίας που ειδοποίησε τις Αρχές. 


Δείτε εικόνες από το σημείο της τραγωδίας στο Νέο Κόσμο:

6646678__1__1_
6646679_1_
6646680_1_
6646707_1_
6646708_1_
4787064_1_
4787066_1_
4787098_1_
4787132_1_
neos-kosmos__1_

ΕΛΑΣ: Δεν υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού που βρέθηκε νεκρό στο Νέο Κόσμο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με τον 74χρονο άνδρα και την 88χρονη σύζυγο του που βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα που διέμεναν στο Νέο Κόσμο.

Το ζευγάρι έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα ο άνδρας στο κεφάλι ενώ η γυναίκα ,που βρέθηκε μπρούμυτα στο κρεβάτι, είχε τραύμα στο θώρακα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ το όπλο εντοπίστηκε στον ίδιο χώρο με τους σωρούς ενώ δίπλα τους βρέθηκαν δύο κάλυκες.

Παράλληλα από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας για το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι σοροί γυναίκας και του συζύγου της σε διαμέρισμα στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Αμφότεροι έφεραν θανατηφόρα τραύματα από πυροβόλο όπλο, το οποίο εντοπίστηκε στον ίδιο χώρο, ενώ δίπλα τους βρέθηκαν δυο κάλυκες.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν προκύπτει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας για το εν λόγω ζευγάρι. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής».