Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε φορτηγά και αγροτικά οχήματα
Διαβάστε στο iapogevmatini.gr
"Καμία προθεσμία δεν χάθηκε για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, μετατέθηκε για τις 2 Νοεμβρίου", Κώστας Τσιάρας, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε η μάχη για την εκρίζωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με νέα πέντε κρούσματα να έχουν εντοπιστεί στη Μαγνησία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Σημειώνεται ότι, έχει προγραμματιστεί η θανάτωση ακόμη 576 ζώων. Παράλληλα, κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία τη προηγούμενη εβδομάδα, σε τρεις κτηνοτροφικές μονάδες.
Επί τόπου απολύμανση σε φορτηγά και αγροτικά οχήματα που μεταφέρουν ζωοτροφές, αλλά και βυτιοφόρα που συγκεντρώνουν τις ποσότητες γάλακτος από τις κτηνοτροφικές μονάδες πραγματοποιούνται από τις πρώτες κινητές απολυμαντικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται ήδη στους οδικούς άξονες. Επισημαίνεται ότι στο έργο των Περιφερειών συμβάλλουν ταυτόχρονα 153 κτηνίατροι και κτηνιατρικό προσωπικό (81 κτηνίατροι και 72 λοιπά επιστημονικά στελέχη της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ) προκειμένου να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τυχόν σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, σε 17 σημεία ελέγχου θα γίνονται απολυμάνσεις από τη Δευτέρα σε όλη τη Θεσσαλία.
Διαβάστε περισσότερα στο iapogevmatini.gr