Στο πένθος βυθίστηκε ξανά το Ηράκλειο, μετά την είδηση ότι η 36χρονη Μαρία, η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη φονική φωτιά του γηπέδου του ΕΓΟΗ, άφησε την τελευταία της πνοή. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν από τα τέλη Αυγούστου στο Θριάσιο νοσοκομείο, στο ειδικό Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ωστόσο, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της.

Ηράκλειο: Βαριά τραυματισμένη

Η Μαρία είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα που κάλυπταν το 34% του σώματός της. Η αναπνοή της υποστηριζόταν μηχανικά, όμως η κατάσταση της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ελπίδα της οικογένειάς της, δεν κατάφερε να αντέξει.

Η τραγωδία που συγκλόνισε το Ηράκλειο

Η φωτιά που άλλαξε για πάντα τις ζωές των δύο νέων ανθρώπων ξέσπασε το βράδυ της 22ας Αυγούστου στα αποδυτήρια του γηπέδου του ΕΓΟΗ. Εκείνη την ώρα, βρίσκονταν μέσα ο 40χρονος Νίκος και η 36χρονη Μαρία. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, παγιδεύοντάς τους στον χώρο.

Ο 40χρονος άνδρας κατάφερε, ύστερα από υπεράνθρωπη προσπάθεια, να απεγκλωβιστεί, φέροντας όμως πολύ σοβαρά εγκαύματα. Δυστυχώς, λίγες ημέρες αργότερα, στις 26 Αυγούστου, υπέκυψε και εκείνος στα τραύματά του, αφήνοντας πίσω του θλίψη και ερωτήματα για το πώς συνέβη το μοιραίο περιστατικό.


Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με πέντε οχήματα και 20 πυροσβέστες. Οι άνδρες της υπηρεσίας εντόπισαν τη Μαρία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα στα αποδυτήρια και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν, δίνοντάς της την πρώτη ελπίδα επιβίωσης. Ωστόσο, τα σοβαρά εγκαύματα που έφερε καθόρισαν την τραγική της πορεία.

Διπλό πένθος για τις οικογένειες των θυμάτων

Η απώλεια δύο νέων ανθρώπων μέσα σε διάστημα ενός μήνα έχει προκαλέσει σοκ και οδύνη στην τοπική κοινωνία. Η ιστορία της φωτιάς στο γήπεδο του ΕΓΟΗ μένει χαραγμένη ως μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές των τελευταίων ετών στο Ηράκλειο, με τις οικογένειες των θυμάτων να θρηνούν για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα.