Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για Κίμπερλι Γκίλφόιλ: Συγχαρητήρια και στήριξη στη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Καλωσορίζει την νέα πρέσβη
Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να συνεργαστεί με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ για την ανάληψη των καθηκόντων της ως η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε τη στήριξή του και την πρόθεση συνεργασίας με τη νέα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα μας.
Δέσμευση για συνεργασία και υποστήριξη με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιωάννης Σαρακάκης, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του, υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να προσφέρουν πλήρη υποστήριξη στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ και να συνεργαστούν στενά για την ενίσχυση των διαχρονικών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας και να συνεργαστούμε στενά μαζί της για την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση των διαχρονικών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τον Οκτώβριο στην Αθήνα η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ πρόκειται να φτάσει στην Αθήνα γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, όταν και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της ως 25η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Μετά την επικύρωση του διορισμού της, η ίδια δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στον πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως η πρώτη γυναίκα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελληνική Δημοκρατία».
Η Γκιλφόιλ προσέθεσε: «Η Ελλάδα είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κράτους Δικαίου – τα ίδια ιδανικά που ενέπνευσαν τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεχίζουν να καθιστούν την Αμερική τη σπουδαιότερη χώρα στον κόσμο. Ως πρέσβης, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».
Πρώτες διπλωματικές επαφές
Η Γκιλφόιλ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, σε δεξίωση προς τιμήν του στην Ουάσινγκτον. Παράλληλα, είχε συναντήσεις με την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και τον υπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, ενισχύοντας από νωρίς τις διπλωματικές επαφές της με σημαντικούς Έλληνες αξιωματούχους.