«Δεν δέχομαι τίποτε αυτά» ήταν η πρώτη αντίδραση του Πάνου Ρούτσι, λίγη ώρα αφότου η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας ικανοποίησε το αίτημα εκταφής του γιου του, Ντένις. Σε άτυπη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο απεργός πείνας είπε, μεταξύ άλλων, «δεν δέχομαι τίποτε από αυτά, συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Είμαι εδώ και συνεχίζω μέχρι τέλους». Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ζητεί συγκεκριμένα ο ίδιος είναι να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.
Πάνος Ρούτσι: Η εισαγγελική παραγγελία για άδεια εκταφής του γιου του
Λίγο νωρίτερα, με παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας προς το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να γίνει η εκταφή του γιου του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας ικανοποίησε τα αιτήματα εκταφής του Πάνου Ρούτσι. Στη συνέχεια θα εξεταστούν και τα αιτήματα εκταφής των άλλων συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Kαταπονημένος επέστρεψε από το νοσοκομείο στο Σύνταγμα
Με εμφανή σημάδια καταπόνησης επέστρεψε στο Σύνταγμα νωρίτερα το μεσημέρι ο Ρούτσι, ο οποίος συνεχίζει για δωδέκατη μέρα την απεργία πείνας. Eίχε προηγουμένως, κατά τις πρωινές ώρες ειδικότερα, μεταβεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Διαπιστώνεται πως τόσο ο Ρούτσι όσο και ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έχουν χάσει πολλά κιλά. Το «παρών» στο Σύνταγμα έδωσαν και ομάδες παιδιών με σωματικά προβλήματα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ρούτσι.
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οπoίος δήλωσε τα εξής από το Σύνταγμα: «Δεν μπορεί να παρέμβει η μία εξουσία στην άλλη. Μπορεί όμως ο λαός να παρέμβει στην εξουσία. Και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού ζητεί από τη Δικαιοσύνη να επιτρέψει την εκταφή των οστών των παιδιών αυτών των ανθρώπων και να γίνουν όλες οι τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις για να μάθουν πρώτα οι γονείς, οι συγγενείς τι έγινε και μαζί τους κι εμείς».