Η Ελλάδα εξετάζει να υιοθετήσει το αυστραλιανό πρότυπο, σύμφωνα με το οποίο οι έφηβοι κάτω των 16 ετών θα περιορίζονται στη χρήση social media, από τον Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει αποφασιστικότητα, εφαρμόζοντας πλατφόρμα γονεϊκού ελέγχου για την προστασία των ανηλίκων από την ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση της Αυστραλίας στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδας να καθορίσει όριο ψηφιακής ενηλικίωσης, απαγορεύοντας τη χρήση social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κοινοπολιτείας. Η πρόταση αυτή υποστηρίζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να τάσσεται υπέρ κοινής πολιτικής για την προστασία των εφήβων.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μια απότομη αλλαγή, από πλήρη ελευθερία στη χρήση social media σε απόλυτο περιορισμό, ενέχει κινδύνους. Επισημαίνουν ότι οι γονείς πρέπει να δείξουν στα παιδιά ότι ο περιορισμός γίνεται για την προστασία τους, χωρίς να θίγεται η αυτονομία και η εμπιστοσύνη τους.

Διαβάστε στην iapogevmatini.gr