Με βάση τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ του MEGA, το πρώτο βήμα για τη διάσωση του 53χρονου φερόμενου χρυσοθήρα, που κόλλησε σε υπόγεια σήραγγα στη Λάρισα, ενώ έψαχνε για λίρες, έχει ήδη γίνει. Συγκεκριμένα, διασώστες έχουν φτάσει στο σημείο που είχε κολλήσει ο μεσήλικος, σε μια επιχείρηση που άρχισε από το μεσημέρι της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου. Οι άντρες της 8ης ΕΜΑΚ, που πληροφορίες τούς θέλουν να επιχειρούν ακόμη στο σημείο, είχαν ως πρώτο μέλημα την προσέγγιση του άντρα και έπειτα τον απεγκλωβισμό του. 

Διαβάστε: Χρυσοθήρας εγκλωβίστηκε σε σπηλιά 22 μέτρων, έψαχνε λίρες μαζί με ακόμη τρία άτομα

Αυτό συνέβη και αφού επιβεβαίωσαν ότι ο άντρας ήταν ζωντανός, του παρείχαν οξυγόνο από ειδική συσκευή. Το σημείο βρίσκεται κοντά στο επαρχιακό δίκτυο μεταξύ Γόννων και Καλλιπεύκης. Μάλιστα, στην πρώτη περιοχή κυκλοφορούν πολλές φήμες και ακούγονται ιστορίες για την ύπαρξη χρυσού, με αποτέλεσμα να προσελκύει κυρίως τυχοδιώκτες. 



Εγκλωβισμός χρυσοθήρα στη Λάρισα: Αναζητούνται δύο άντρες

Με βάση το ρεπορτάζ που έδωσε στη δημοσιότητα το onlarissa.gr, ο 53χρονος δεν επιχείρησε μόνος του. Ακόμα ένας που ένιωσε άσχημα μέσα στην υπόγεια σήραγγα μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Γόννων. Ακόμα δύο, δε, φέρεται να διέφυγαν. Τους αναζητούν οι Αρχές. Αυτόν τον αριθμό αντρό επιβεβαιώνουν και οι μαρτυρίες. Κάτοικοι παρατήρησαν τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν καταλάβει το σημείο τον τελευταίο καιρό. Είναι σημείο με σπηλιά, στην οποία οι χρυσοθήρες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη. Φέρεται, μάλιστα, να έσκαψαν για να δημιουργήσουν ένα αυτοσχέδιο "λαγούμι" μήκους 22 με 25 μέτρα.