Στη δημοσιότητα γνωστοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη νεκρώσιμη ακολουθία και την ταφή της Μαρίσσας Λαιμού, η οποία εντοπίστηκε νεκρή από την οικονόμο της στο Λονδίνο στις 11 Σεπτεμβρίου. Η 30χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη ζωή της από σήψη ύστερα από τσίμπημα εντόμου.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater του Λονδίνου, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025 στις 11:00 το πρωί. Η ταφή της Μαρίσσας Λαιμού θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια στην Ελλάδα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στην οδό Λογγίνου 3.
Μαρίσσα Λαιμού: Ερωτήματα για τη θεραπευτική αγωγή που έλαβε
Ενώ αρχικά οι πληροφορίες για την αιτία θανάτου έκαναν λόγο για τοξικό τσίμπημα εντόμου, η ιατροδικαστική διερεύνηση φέρεται να κατέληξε σε πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα. Σύμφωνα με πληροφορέις, ο Βρετανός ιατροδικαστής στην έκθεσή του αναφέρει πως ο θάνατος της 30χρονης προήλθε τελικά από σήψη. Η σήψη φαίνεται να προκλήθηκε από ένα τσίμπημα εντόμου που άνοιξε μία πύλη εισόδου στο δέρμα της Μαρίσσας. Μέσω αυτής της πύλης εισήλθε μόλυνση, με τον ιατροδικαστή να εκτιμά ότι η νεαρή γυναίκα πιθανότατα μολύνθηκε από στρεπτόκοκκο Β. Ερωτήματα τίθενται και για τη θεραπευτική αγωγή που έλαβε η νεαρή κοπέλα.
Διερευνάται το ενδεχόμενο να δόθηκε στη Μαρίσσα λάθος αντιβιοτικό για την αντιμετώπιση της μόλυνσης, γεγονός που ίσως επιδείνωσε την κατάσταση και οδήγησε στο μοιραίο αποτέλεσμα της σήψης.