Νίκος Κοκλώνης: Έρευνα για 5 τιμολόγια για την εταιρεία του - Ποια ήταν η εταιρεία "φάντασμα" που "εξυπηρετούσε" νόμιμες συνδιαλλαγές και δεν σχετίζεται με τον παρουσιαστή - Τι απαντά ο ίδιος
Από το 2023 η δράση του κυκλώματος των εικονικών τιμολογίων
«Κάθε συναλλαγή εταιρείας συμφερόντων μου για την οποία έχει εκδοθεί φορολογικό παραστατικό είναι πραγματική, έχει δε ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά εταιρικά όργανα», ανέφερε ο παρουσιαστής

Διαβάστε: Νίκος Κοκλώνης: Αρνείται τα πάντα σε σχέση με το κύκλωμα με τα εικονικά τιμολόγια, απειλεί με ένδικα μέσα
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για λογαριασμό της εταιρείας, της πασίγνωστης BarkingWell Media, έχουν κοπεί αυτά τα πέντε τιμολόγια που αφορούν συναλλαγές, ύψους 1.533.534,80 ευρώ. Και τα πέντε τιμολόγια της εταιρείας του Νίκου Κοκλώνη έχουν ημερομηνία έκδοσης την 30η Απριλίου 2025 και αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 452.000, 95.000, 84.000, 360.000 και 250.000 ευρώ περίπου. Η συνολική καθαρή αξία τους αγγίζει το 1,25 εκατ. ευρώ, ενώ με τον ΦΠΑ, το ποσό που κατεβλήθη για τις εν λόγω υπηρεσίες ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα εν λόγω τιμολόγια κόπηκαν από εταιρεία συμφερόντων του προέδρου του Αχαρναϊκού, Άρη Ηλιάδη, ο οποίος εκτιμάται από τις αστυνομικές Αρχές ως ενορχηστρωτής του κυκλώματος. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξα ο ίδιος ή εταιρεία συμφερόντων μου, αποδέκτης εικονικών τιμολογίων, ούτε έχω κληθεί να δώσω εξηγήσεις για αυτό το ζήτημα στις αρμόδιες αρχές. Κάθε συναλλαγή εταιρείας συμφερόντων μου για την οποία έχει εκδοθεί φορολογικό παραστατικό είναι πραγματική, έχει δε ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά εταιρικά όργανα. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα και εξονυχιστικά και από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς να προκύψει μέχρι σήμερα ο,τιδήποτε μεμπτό. Αυτονόητο, βεβαίως, ότι κάθε επιπλέον έλεγχος είναι καλοδεχούμενος», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κοκλώνης.
Οι φερόμενοι διάλογοι Κοκλώνη - Ηλιάδη
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ήδη την εμφάνισή τους έχουν κάνει διαρροές που αφορούν φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Νίκου Κοκλώνη και του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, προέδρου του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου, Αχαρναϊκού. Μέχρι ώρας ας σημειωθεί πως δεν έχει επιβεβαιωθεί αν υπάρχει τέτοια συνομιλία στον όγκο πληροφοριών που απέσπασε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων, τους τελευταίους μήνες. Στο ίδιο μήκος κύματος, έχει διαρρεύσει πως ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος έχει έρθει κατά το παρελθόν σε επαφή με πρόσωπα τα οποία έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με τον Νίκο Κοκλώνη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σημειώνεται πως οι συνεργάτες του γνωστού παρουσιαστή δεν φαίνεται να έχουν άμεση σχέση με το κύκλωμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πάντως, έχει έξτρα ενδιαφέρον το γεγονός πως κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως μία από τις εταιρείες «κελύφη» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, «εξυπηρετούσε» και νόμιμες εταιρείες με σκοπό να ανεβάζουν αρκετά τα έξοδα τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, αυτή η εταιρεία ενδεχομένως να λειτουργούσε παράλληλα με σκοπό να βοηθά τις νόμιμες εταιρείες ώστε και εκείνες να φοροδιαφεύγουν. Τα παραπάνω σαφώς και δεν εμπλέκουν άμεσα τις δραστηριότητες Κοκλώνη, ωστόσο και αυτό είναι ενδεχόμενο που ίσως να εξεταστεί από τις δικαστικές Αρχές.
Η απάντηση του παρουσιαστή
«Το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης αναφορές περί δήθεν εμπλοκής μου σε κύκλωμα που εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο μέσω επιστροφών ΦΠΑ από εικονικές εμπορικές συναλλαγές και παρακράτησης φόρου εισοδήματος. Διαψεύδω κατηγορηματικά τέτοιες αναφορές, οι οποίες μόνο στόχο έχουν να θίξουν την προσωπικότητά μου, την ηθική και επαγγελματική μου πορεία και να πλήξουν τη φήμη εταιρειών στις οποίες συμμετέχω ή τις οποίες διευθύνω.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξα ο ίδιος ή εταιρεία συμφερόντων μου, αποδέκτης εικονικών τιμολογίων, ούτε έχω κληθεί να δώσω εξηγήσεις για αυτό το ζήτημα στις αρμόδιες αρχές. Κάθε συναλλαγή εταιρείας συμφερόντων μου για την οποία έχει εκδοθεί φορολογικό παραστατικό είναι πραγματική, έχει δε ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά εταιρικά όργανα. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα και εξονυχιστικά και από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς να προκύψει μέχρι σήμερα ο,τιδήποτε μεμπτό. Αυτονόητο, βεβαίως, ότι κάθε επιπλέον έλεγχος είναι καλοδεχούμενος. Εφεξής, η αναπαραγωγή τέτοιων ψευδών και ανακριβειών για εμένα προσωπικά ή εταιρείες συμφερόντων μου, μόνο σε δόλο μπορεί να αποδοθεί, θα απαντηθεί δε με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσω την φήμη και την αξιοπιστία μου.
Νίκος Κοκλώνης»