Πάνος Ρούτσι: Συνεχίζει ακλόνητος για 22η ημέρα την απεργία πείνας, μαζικές οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης - "Θα είμαι ο 58ος νεκρός των Τεμπών" (Εικόνες & Βίντεο)
Επιζητεί να μάθει την αιτία θανάτου του γιου του
Ο Πάνος Ρούτσι έχει καταστήσει σαφές πως δεν υποχωρεί, αν δεν μάθει την αιτία θανάτου του γιου του

Στο πλευρό του στο Σύνταγμα βρέθηκαν χθες πολίτες, όλων των ηλικιών, για να του σφίξουν το χέρι και να του συμπαρασταθούν. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα), με τον πατέρα του Ντένις, να συνεχίζει να ζητά τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων για το παιδί του.
Φωτογραφίες από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:


























Ζωή Κωνσταντοπούλου για αίτημα εκταφής Πάνου Ρούτσι: "Δώστε την εντολή να μάθει πώς πέθανε το παιδί του"
«Το μήνυμά μου είναι προς τον κ. Μητσοτάκη τον κ. Φλωρίδη και τους δικαστικούς πού υπακούν στις εντολές Μητσοτάκη-Φλωρίδη, νομίζετε ένας απλός άνθρωπος όπως ο Πάνος, δεν μπορεί να φέρει τη δικαιοσύνη, όμως η δικαιοσύνη είναι μέσα στις ψυχές των ανθρώπων και ο Πάνος δεν είναι καθόλου μόνος του μολονότι δίνει έναν αγώνα που τον ξεκίνησε και τον συνεχίζει με αξιοθαύμαστη επιμονή και αξιοθαύμαστη καρτερία», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας δίπλα της στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, τον απεργό πείνας, πατέρα θύματος των Τεμπών, Πάνο Ρούτσι.Διαβάστε: Πάνος Ρούτσι: Η νέα ανακοίνωση του Νοσοκομείου Νίκαιας για την υγεία του και το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη - "Με σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο"
Παράλληλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, τόνισε: «Δώστε την εντολή να λειτουργήσει το κράτος δικαίου. Δώστε την εντολή να μάθει ο Πάνος Ρούτσι, πώς πέθανε το παιδί του. Σταματήστε να εμποδίζετε εκείνες τις ενέργειες και εκείνες τις διερευνήσεις, που είναι απαραίτητες, που δεν έγιναν, με εντολή σας, που με εντολή σας δυόμισι χρόνια δεν διατάχθηκαν και που τώρα συνεχίζετε να προσπαθείτε να εμποδίσετε» και συμπλήρωσε: «Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι αίτημα όλης της κοινωνίας και αυτό φαίνεται από όλον τον κόσμο που βρίσκεται εδώ καθημερινά δίπλα του, στηρίζοντας τον αγώνα του».
Η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι σήμερα στις 14.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για «όλα εκείνα τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει… για όλα εκείνα που πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για το δίκαιο αίτημα του Πάνου Ρούτσι». Τέλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξέφρασε την άποψη ότι «είναι σαφές σε όλη την κοινωνία ότι αυτοί που εμποδίζουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα αποκαλυφθεί. Είναι αυτοί που φρόντισαν όλον αυτόν τον καιρό “να μπαζώνουν” τα στοιχεία, να αποκρύπτουν τις αποδείξεις, να αλλοιώνουν όλες τις αποδεικτικές διαδικασίες και να προσπαθούν να θάψουν, μαζί με τα παιδιά και τους ανθρώπου που χάθηκαν, την ανθρωπιά μας. Η ανθρωπιά μας είναι αυτή που θα νικήσει…».