Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές τις τελευταίες ώρες στα νότια της Κρήτης, με τη Γαύδο να έχει «γεμίζει» για ακόμα μια φορά μετανάστες. Το πρωί της Κυριακής 12/10, εντοπίστηκαν στην παραλία της Τρυπητής 67 άτομα που βγήκαν με λέμβο στο νησί.

Διαβάστε: Ακρόπολη: Με λαμπρότητα η έπαρση της σημαίας για τα 81 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας (Εικόνες & βίντεο)


Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για -κατά δήλωσή τους- 35 Αιγύπτιους και 32 από το Σουδάν και έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου. Εκεί παραμένουν και οι χθεσινοί 56 διασωθέντες που εντοπίστηκαν από σκάφος της Frontex στα ανοιχτά του νησιού, καθώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών στη θάλασσα δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους στην Κρήτη.

Τα άτομα είναι υπηκοότητας Μπαγκλαντές, Αιγύπτου και Σουδάν. Μετά τη βελτίωση του καιρού, οι συνολικά 134 μετανάστες (132 άνδρες και 2 γυναίκες) από τα δύο τελευταία περιστατικά αναμένονται στην Κρήτη μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 13/10, όπου πρόκειται να μεταφερθούν στο εκθεσιακό της Αγυιάς.

Φωτογραφία αρχείου