Τραγωδία στη Ρόδο: Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας ξενοδοχείου - Συνελήφθη ο θείος της
Η οικογένεια ενδέχεται να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων
Εγκεφαλικός θάνατος διαπιστώθηκε για το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πυθμένα της πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο, μετά από αξονική που έδειξε ότι ο εγκέφαλος είχε οίδημα

Εγκεφαλικά νεκρή είναι η 3χρονη που εντοπίστηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης (14/10) στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο χωρίς τις αισθήσεις της, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μιχάλης Σοκορέλος, το κοριτσάκι από τη Βρετανία, μετά τις τρεις το μεσημέρι, υποβλήθηκε σε αξονική και διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος έχει οίδημα και υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος. Σημειώνεται ότι, η οικογένεια του μικρού κοριτσιού ενδέχεται να αποφασίσει να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Προκειμένου να σωθούν τα υπόλοιπα όργανά του, το παιδί μεταφέρθηκε το απόγευμα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Διαβάστε: Ρόδος: Διασωληνωμένο το 3χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχείου
Σοκ στη Ρόδο: Συνελήφθη ο θείος του παιδιού - Αναζητείται ο διευθυντής του ξενοδοχείου
Επισημαίνεται ότι, μετά την ανείπωτη τραγωδία, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του θείου του παιδιού που είχε την επίβλεψή του και ένα άτομο που παρουσιάστηκε ως υπεύθυνος του ξενοδοχείου, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για το πώς το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα. Οσον αφορά τον διευθυντή του ξενοδοχείου, αυτός διέφυγε και αναζητείται. Το κοριτσάκι, βρετανικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να βρισκόταν στον πάτο της πισίνας αρκετή ώρα, αφού μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου μυδριασμένο, σύμφωνα με τον κ. Σοκορέλο, χαρακτηρίζοντας από την πρώτη στιγμή πολύ βαρύ το περιστατικό, αφού στις πρώτες του δηλώσεις είχε αναφέρει ότι το παιδί φαίνεται ότι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και δεν αντιδρά.
Σύμφωνα με τον κ. Σοκορέλο, όταν εντοπίσθηκε το κοριτσάκι στον πάτο της πισίνας, βρισκόταν στο ξενοδοχείο ένας γιατρός-επειγοντολόγος βρετανικής καταγωγής, ο οποίος παρείχε στο παιδί από την πρώτη στιγμή τις πρώτες βοήθειες και μάλιστα συνόδευσε το κοριτσάκι και με το ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. «Το παιδί προφανώς έμεινε για πολλή ώρα στο νερό. Δεν αντιδρά πουθενά… Μεταφέρθηκε περίπου στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο, είναι πολύ βαρύ το περιστατικό», είπε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πώς διέφυγε το παιδί την προσοχή της οικογένειάς του και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου.