"Χειροπέδες" σε δύο 16χρονους που "άδειαζαν" περίπτερα υπό την απειλή όπλου σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Άλιμο - Είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα
Η δράση των δύο κατηγορουμένων
Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους προέβησαν σε 3 ληστείες το ίδιο βράδυ
Συνελήφθησαν τα μέλη εγκληματικής ομάδας τα οποία διέπρατταν ληστείες σε βάρος υπαλλήλων περιπτέρων σε περιοχές των νοτιών προαστίων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο 16χρονων τις βραδινές και πρωινές ώρες της Κυριακής και της Δευτέρας (13/10), στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, αντίστοιχα. Σε βάρος των δύο ανηλίκων, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ηλιούπολη: Κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι από τον έναν 16χρονο
Να σημειωθεί ότι, στιγμές πριν τη σύλληψη του, ο ένας εκ των κατηγορουμένων είχε διαπράξει 2 ληστείες σε περίπτερα στις περιοχές της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης. Κατά τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι έφερε ρουχισμό που είχε χρησιμοποιήσει κατά τη διάπραξη και άλλων ληστειών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι και το χρηματικό ποσό των 242 ευρώ που μόλις είχε αφαιρέσει. Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, με σκοπό την τέλεση ληστειών και συνακόλουθα την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Πως δρούσαν οι δύο 16χρονοι ληστές περιπτέρων
Επισημαίνεται ότι, αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, κινούμενα με όχημα, κυρίως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν τα περίπτερα- στόχους τους, ο ένας εξ αυτών έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, τη στιγμή που ο συνεργός του κατόπτευε το χώρο έχοντας ρόλο «τσιλιαδόρου». Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους προέβησαν σε 3 ληστείες το ίδιο βράδυ, ενώ ακόμα λήστεψαν δεύτερη φορά το ίδιο περίπτερο σε διάστημα λίγων ημερών.
Από την έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι τύπου ρέπλικα, καθώς και πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 7 ακόμα περιπτώσεις ληστειών σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Άλιμο. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους.
En