Χανιά: Πήραν το δίπλωμα σε πατέρα παιδιού με λευχαιμία που κάνει θεραπείες στο ΠΑΓΝΗ και αρνούνται να του το επιστρέψουν - "Μας είπαν: βρείτε τρόπο να πάτε"
Δράμα πατέρα με καρκινοπαθές παιδί
Πατέρας από Χανιά παλεύει να πάρει πίσω το δίπλωμά του για να συνοδεύει το παιδί του με λευχαιμία στις θεραπείες στο Ηράκλειο. Οι αρχές αρνούνται παρά τα ιατρικά πιστοποιητικά

Το περιστατικό που οδήγησε στην αφαίρεση του διπλώματος
Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας κινούνταν στην περιοχή του Βαμβακόπουλου μαζί με συγγενικό του πρόσωπο όταν σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και του επέβαλαν πρόστιμο 350 ευρώ μαζί με αφαίρεση του διπλώματος για έναν μήνα. Όταν ο άνδρας εξήγησε στους αστυνομικούς ότι το παιδί του πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται να το μεταφέρει κάθε δέκα ημέρες στο Ηράκλειο για εξετάσεις και θεραπείες, η απάντηση ήταν αρνητική. Το πρόστιμο πληρώθηκε αμέσως, αλλά το δίπλωμα παρέμεινε στην κατοχή των αρχών.
Απορρίπτεται η ένσταση παρά τα ιατρικά πιστοποιητικά
Ο πατέρας κατέθεσε ένσταση στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής γνωμάτευσης και της απόφασης αναπηρίας του κοριτσιού. Λίγες ημέρες αργότερα ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι η ένστασή του απορρίφθηκε, χωρίς να του δοθεί καμία εξήγηση για τους λόγους της απόρριψης. Τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του ζήτησαν ακρόαση από την Τροχαία Χανίων, παρουσιάζοντας εκ νέου τα ιατρικά έγγραφα. Η απάντηση που έλαβαν ήταν εξοργιστική: "Βρείτε τρόπο να πάτε στο Ηράκλειο".
Δείτε φωτογραφίες:




Η απόγνωση του πατέρα και η αναζήτηση λύσης
Ο πατέρας βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αναγκαζόμενος να επιβαρύνει φίλους και γνωστούς για τη μεταφορά του παιδιού του στο Ηράκλειο. Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι θεραπείες είναι τακτικές και επείγουσες.
"Δεν έχω πρόβλημα με το πρόστιμο, δικαίως με έγραψαν. Αλλά αφού τους έχω εξηγήσει την κατάσταση, γιατί δεν μου επιστρέφουν το δίπλωμα; Τι πρέπει να κάνω, να οδηγήσω παράνομα για να πάω το παιδί μου στο νοσοκομείο;" αναρωτιέται αγωνιωδώς ο πατέρας. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: "Δεν το ζητάω για προσωπικές βόλτες ή διασκέδαση. Αφορά αποκλειστικά την υγεία του παιδιού μου που πάσχει από λευχαιμία".
Πηγή: zarpanews.gr