Ελληνικό FBI: 139 εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν - 1.792 συλλήψεις σε μόλις ένα χρόνο
Ένας χρόνος δράσης
Η ΔΑΟΕ, γνωστή ως το Ελληνικό FBI, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της: 139 εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, 1.792 συλλήψεις και κατασχέσεις εκατομμυρίων ευρώ

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), γνωστή ως το «Ελληνικό FBI», έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 2024 έως σήμερα, έχει επιληφθεί 719 υποθέσεων, εξαρθρώνοντας 139 εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αφορούν 2.540 δράστες, εκ των οποίων 1.792 συνελήφθησαν και περίπου 600 προφυλακίστηκαν.
Η κύρια δραστηριότητα των οργανώσεων ήταν η διακίνηση ναρκωτικών, ακολουθούμενη από κλοπές, απάτες και άλλα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις οδήγησαν στην κατάσχεση όπλων, ναρκωτικών, αναβολικών, καυσίμων, καπνού, έργων τέχνης και 6 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Χρυσοχοΐδης: «Αξιοκρατία, διαφάνεια και αποφασιστικότητα»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τους αξιωματικούς της ΔΑΟΕ, υπογραμμίζοντας ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί περαιτέρω με νέο προσωπικό και σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. «Η επιτυχία βασίζεται στην αξιοκρατία και την ορθή αξιολόγηση όλων. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ικανούς ανθρώπους που εργάζονται με αφοσίωση», τόνισε.
Επεσήμανε επίσης πως η ΔΑΟΕ αποτελεί μοναδικό θεσμό, με αποστολή την ολιστική αντιμετώπιση του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του δεύτερου έτους: «Οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν πια ότι είμαστε δυνατοί. Τώρα πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο διεισδυτικοί και αποτελεσματικοί».
Η επιτυχία του «Ελληνικού FBI» αποδεικνύει πως με οργάνωση, επαγγελματισμό και πολιτική βούληση, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας με αποφασιστικότητα και συνέπεια.