Ο θάνατος της 16χρονης που κατέρρευσε έξω από κλαμπ στο Γκάζι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής προήλθε από πνευμονική εμβολή, κάτι που προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, εν αναμονή και της τοξικολογικής. Έτσι ο θάνατος φαίνεται να μην προέρχεται από τη μέθη, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις. 

Διαβάστε: Τι είναι η πνευμονική εμβολή που κόστισε την ζωή στην 16χρονη

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου η 16χρονη είχε βγει σε κλαμπ στο Γκάζι, όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω και κατέρρευσε, με το ΕΚΑΒ να ειδοποιείται άμεσα και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ωστόσο, ήταν ήδη πολύ αργά για το κορίτσι, αφού οι γιατροί περιορίσθηκαν να διαπιστώσουν ότι ήταν ήδη νεκρό.

Γκάζι: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο της 16χρονης 

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τον θάνατο της 16χρονης κοπέλας έξω από μαγαζί στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου μεταφέρθηκε μέσω ΕΚΑΒ μια 16χρονη κοπέλα, αγνώστων στοιχείων, η οποία βρέθηκε αναίσθητη έξω από κλαμπ στο Γκάζι. Κατά την εισαγωγή της στο Καρδιολογικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, «διαπιστώθηκε ότι η ασθενής ήταν απνοϊκή και άσφυγμη, χωρίς καρδιακή ηλεκτρική δραστηριότητα».

Οι γιατροί προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, ενώ ενημερώθηκε και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα για την αναζήτηση στοιχείων της κοπέλας, καθώς δεν υπήρχε συνοδός. Σύμφωνα με την αναακοίνωση του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάνηψης, έφτασαν οι γονείς της που προχώρησαν στην αναγνώρισή της. Όπως τονίζει η ανακοίνωση, το νοσοκομείο τήρησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ενημέρωσε την οικογένεια και ξεκίνησε τη διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τους ισχυρισμούς του νοσοκομείου για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι

Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία επιμένει ότι δεν υπήρξε επικοινωνία από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης κοπέλας έξω από μαγαζί στο Γκάζι. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντάει στην ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού», «στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της 16χρονης, σύμφωνα με τις οποίες η ανήλικη όπως και οι ίδιοι πριν από το συμβάν είχαν προβεί σε κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: «Για το περιστατικό δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία. Μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 19-10-2025, πατέρας 16χρονης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας με αναγγελία θανάτου της κόρης του από δημόσιο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της 16χρονης, σύμφωνα με τις οποίες η ανήλικη όπως και οι ίδιοι πριν απ’ το συμβάν είχαν προβεί σε κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι. Για το περιστατικό δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».