Mε ένταση συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού καθώς  σημαντικά ύψη βροχής και μεγάλος αριθμός καταιγίδων σημειώθηκαν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, κυρίως στα δυτικά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:20 καταγράφηκε στην Κέρκυρα, φτάνοντας τα 54 χιλιοστά.

kairos1
kairos2

 

Παράλληλα, πλήθος ηλεκτρικών εκκενώσεων καταγράφηκαν κυρίως σε θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-12, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις 18:10 ώρα Ελλάδας σημειώθηκαν 986 ηλεκτρικές εκκενώσεις πάνω από την ξηρά και 17.254 πάνω από τη θάλασσα, αριθμός που ξεπερνά συνολικά τις 18.000.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή

Η ΕΜΥ προβλέπει για την Παρασκευή νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι περιορισμένη, ενώ στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τους 25 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και έως 27 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.