Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αυτή την ώρα σύλλογοι εκπαιδευτικών έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο. Η διαμαρτυρία ακολουθεί τα χθεσινά επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν εντάσεις και η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης. Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και οι συμπτύξεις τμημάτων, τονίζοντας ότι μόνο στην Α΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης υπάρχουν περισσότερα από 700 καταγεγραμμένα κενά.

Διαβάστε: Επεισόδια στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο: Έπεσαν κρότου λάμψης και χημικά (Εικόνες & Βίντεο)

Μεταξουργείο: Ζητάμε να ακυρωθούν άμεσα οι συγχωνεύσεις των 15 τμημάτων της Α΄ Αθήνας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα–Καισαριανής–Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Θεοδώρα Δριμάλα, δήλωσε στο Orange Press Agency πως σκοπός της κινητοποίησης είναι «να ακυρωθούν άμεσα οι συγχωνεύσεις των 15 τμημάτων της Α΄ Αθήνας που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, να αποσυρθούν οι σχετικές αποφάσεις και να μην υπάρξουν νέες». Όπως υπογράμμισε, «στην Α΄ Διεύθυνση, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας, υπάρχουν τουλάχιστον 700 επίσημα κενά εκπαιδευτικών».

Η κ. Δριμάλα σημειώνει ακόμη ότι, πέρα από τις επίσημες συγχωνεύσεις, καταγράφονται και ανεπίσημες συμπτύξεις, καθώς πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν καθημερινά ελλείψεις που δεν καλύπτονται. «Στα ολοήμερα σχολεία», ανέφερε, «παρατηρούμε τμήματα να συγχωνεύονται πρόχειρα όταν λείπει κάποιος εκπαιδευτικός λόγω ασθένειας ή άδειας, γεγονός που δυσκολεύει τη λειτουργία τους και ταλαιπωρεί γονείς και μαθητές. Από την αρχή της χρονιάς υπάρχουν κλειστά ολοήμερα, ακόμη και σε νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός. Παράλληλα, έχουμε τμήματα ένταξης που δεν λειτουργούν και περιπτώσεις όπου ένας εκπαιδευτικός καλύπτει τέσσερα ή πέντε παιδιά σε παράλληλη στήριξη, κάτι που καθιστά αδύνατη την ουσιαστική παιδαγωγική υποστήριξη».

Κλείνοντας, η πρόεδρος των εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι «όλα αυτά οδηγούν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Παρά τη συνεχή προσπάθεια των εκπαιδευτικών και τη συνεργασία τους με γονείς και μαθητές, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την παιδεία με τη λογική του κόστους-οφέλους. Μειώνει καθημερινά τις δαπάνες για τη μόρφωση των παιδιών μας, την ώρα που αυξάνει τις πολεμικές δαπάνες. Φτάνει πια, ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, το σεβασμό στα δικαιώματά μας και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».


Επεισόδια με χημικά στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο 


Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/10) έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείομε τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψηςΌλα ξεκίνησαν όταν στην περιοχή Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Α' Αθήνας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση καταγγέλλοντας τις συμπττύξεις 15 τμημάτων σε 12 σχολεία της περιοχής. Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για «αντιπαιδαγωγικά και ταξικά μέτρα» που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με το κλίμα να παραμένει τεταμένο.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__18_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__19_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__2_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__3_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__4_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__5_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__6_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__7_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__8_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__9_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__10_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__11_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__12_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__13_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__14_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__15_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__16_
metaxourgeio-epeisodia-protovathmia-ekpaideusi__17_