«Δεν θα αφήσουμε τα ονόματα να σβηστούν, θα είμαστε εδώ μέχρι να δικαιωθούμε», λένε οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για την νέα τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μίλησαν στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκφράζοντας την οργή και τη λύπη τους. 

Διαβάστε: Κύκλοι Δήμου Αθηναίων για Άγνωστο Στρατιώτη: "Ο Δούκας είπε καλή τους τύχη και είχε δίκιο"

Άγνωστος Στρατιώτης: «Θα είμαστε εδώ, να ξαναγράψουμε τα ονόματα»

«Θα είμαστε εδώ. Και να ξαναγράψουμε τα ονόματα και να ξαναφέρουμε γλαστράκια», δήλωσε ο Ηλίας Παπαγγελής, συγγενής θύματος.
Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης πρόσθεσε: «Έχουμε στοχοποιηθεί, αλλά εμείς συνεχίζουμε κανονικά να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Οι συγγενείς επιμένουν ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται, τονίζοντας πως η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τη μνήμη των 57 νεκρών.

Η αντίδραση για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη

«Αισθάνθηκα λύπη και οργή. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι η επίσημη Πολιτεία να φέρεται έτσι στις οικογένειες 57 αδικοχαμένων ανθρώπων που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η επίσημη Πολιτεία δεν έκανε καλά τη δουλειά της», είπε ο κ. Παπαγγελής.

Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι όλος ο τοίχος μέχρι εκεί που είναι οι τουρίστες. Με την τροπολογία αυτό που έκαναν είναι να ονομάσουν μέχρι εδώ που καθόμαστε, να το ονομάσουν μνημείο. Δεν είναι πραγματικότητα».

«Δεν θα αφήσουμε τα ονόματα να σβήσουν»

Πίσω μας έχουμε τα ονόματα των 57 νεκρών. Με τον χρόνο θα ξεθωριάσουν. Θα έρθετε να τα ξαναβάψετε;
Ηλίας Παπαγγελής: «Εμείς εδώ θα είμαστε. Είτε με τα ονόματα είτε χωρίς τα ονόματα. Μπορεί να είμαστε δίπλα. Εδώ είναι τόπος διαμαρτυρίας και θα μας βλέπουν συνεχώς μέχρι τη δικαίωση».
Θοδωρής Ελευθεριάδης: «Δεν θα το αφήσουμε να σβήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα έρθει κάποιος να μας συλλάβει».
Κι αν έρθει;
Θοδωρής Ελευθεριάδης: «Αν έρθει, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του». 

Αντιδράσεις για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το ζήτημα.
«Αναρωτιέμαι: Τελικά απέναντι έχουμε τον κύριο Μητσοτάκη; Γιατί πλέον αυτό είναι ένα χυδαίο σχόλιο απέναντι στις οικογένειες», ανέφερε ο κ. Ελευθεριάδης.
Ο κ. Παπαγγελής συμπλήρωσε: «Κανένας βουλευτής της ΝΔ δεν έχει έρθει να μας σφίξει το χέρι και να μας πει “θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”. Ποτέ κανείς. Έχουμε στοχοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Από τότε που αρχίσαμε να ψάχνουμε τα πώς και τα γιατί». 

Η αναζήτηση της αλήθειας συνεχίζεται

Η πορεία προς τη δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών συνεχίζεται. «Σε λίγες μέρες είναι η δίκη για τα βίντεο της Interstar. Ξεκινάει τον Μάρτιο η δίκη και οι συγγενείς προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε ό,τι έξτρα στοιχείο υπάρχει. Συγγενείς πηγαίνουν στον Άρειο Πάγο και καταθέτουν στοιχεία για τον Τριαντόπουλο. Περιμένουμε τι θα γίνει με τους γενικούς γραμματείς και τον κ. Καραμανλή. Μαζί είναι και οι εκταφές, οπότε θεωρώ ότι κάποιους τους βολεύει να συζητάμε για τον Άγνωστο Στρατιώτη», κατέληξε ο κ. Ελευθεριάδης.