Συγκίνηση προκάλεσε η παρέλαση ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις Θεσπιές Βοιωτίας καθώς σε αυτή συμμετείχε και η μικρή Αλεξία, η οποία ανήμερα Πάσχα του 2019, όταν ήταν 8 χρονών, είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της. Ειδικότερα, η Αλεξία παρέλασε στις Θεσπιές για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σε αναπηρικό αμαξίδιο έχοντας δίπλα της τους συμμαθητές της έξι χρόνια μετά το τραγικό συμβάν. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το permissos.gr, η μικρή Αλεξία- η οποία φοιτά στην πρώτη Γυμνασίου- , κρατά τη σημαία και με υπερηφάνεια κάνει παρέλαση σε κεντρικό δρόμο της πόλης. 


Υπενθυμίζεται ότι την αδέσποτη σφαίρα είχε ρίξει ένας άνδρας, που έμενε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας, ανήμερα του Πάσχα – άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, στο γλέντι που γινόταν στο σπίτι του. Μια από τις σφαίρες βρήκε τη μικρή Αλεξία, η οποία έπαιζε με τα αδέλφια της.

Σημειώνεται πως το άτυχο κορίτσι, έμεινε ανάπηρο κατά 95%. Όσο για τον 55χρονο, μετά τη σύλληψή του καταδικάστηκε για σωματικές βλάβες από αμέλεια σε συνολική ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή, όπως και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ.