Σήμερα, Πέμπτη 30/10 επαναλαμβάνεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον τρόπο διαχείρισης και διατήρησης του βιντεοληπτικού υλικού από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η διαδικασία είχε διακοπεί στις 13 Οκτωβρίου, έπειτα από απουσία ορισμένων συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Παρά το αίτημα για αναβολή από τους παρευρισκόμενους δικηγόρους, αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Δίκη για τα Τέμπη: Στο επίκεντρο τα βίντεο που χάθηκαν

Σύμφωνα με το larissanet, όπως είχε αποφασιστεί τότε, η πρόεδρος – ακολουθώντας και την εισαγγελική πρόταση – διέταξε την υποχρεωτική παρουσία όλων των κατηγορουμένων στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς στην προηγούμενη δικάσιμο παρών ήταν μόνο ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ. Στο εδώλιο βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην (2023-2025) διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Interstar Security. Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως τη μη παράδοση στον εφέτη ανακριτή του καταγεγραμμένου υλικού από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, από όπου ξεκίνησε η εμπορευματική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, καθώς και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στους ψηφιακούς σκληρούς δίσκους τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα.

Η υπόθεση παραμένει στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος, καθώς θεωρείται κρίσιμη για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και για τον καθορισμό των ενδεχόμενων ευθυνών.