«Υπάρχει σιωπή από τους εμπλεκόμενους, γεγονός που δυσκολεύει την αστυνομία να ταυτοποιήσει ποιοι κρατούσαν όπλα και πυροβολούσαν» τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, στην εκπομπή «Πρωινή Αφετηρία» με την Έρη Πανάγου στα Παραπολιτικά 90,1, για το μακελειό στα ΒορίζιαΓια την υπόθεση των πυροβολισμών στην Κρήτη, με τους δύο νεκρούς, ο κ.Καλλιακμάνης έκανε γνωστό ότι αναζητούνται πέντε ακόμα άτομα, εκ των οποίων τρία είναι αδέλφια, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει «ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για παλιά βεντέτα από τη δεκαετία του ’50, όμως είναι βέβαιο ότι υπήρχε μίσος ανάμεσα στις δύο οικογένειες».

«Δεν μιλάει κανείς, είναι δύσκολο να διαπιστώσει η αστυνομία ποιοι πυροβολούσαν. Γνωρίζουμε ότι υπήρχε μίσος» συμπληρώνει ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Για τα περί βεντέτας υπογράμμισε τα εξής: «τώρα είναι βεντέτα, δεν ξέρω εάν ήταν πριν. Έχουμε νεκρούς». Σε άλλο σημείο τόνισε ότι στην περιοχή «πρέπει να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα, δεν μπορεί να καταργείται αστυνομική παρουσία από τις εν λόγω περιοχές».

Καλλιακμάνης στα Παραπολιτικά 90,1: "Σοβαρό λάθος που έστειλαν ένα περιπολικό μόνο στο σημείο"

Αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση και το επεισόδιο των πυροβολισμών στα Βορίζια, εξήγησε ότι αρχικά «στάλθηκε μόνο ένα περιπολικό στο σημείο», κάτι που ο κ.Καλλιακμάνης χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος». Συμπλήρωσε, δε, ότι έτσι οι αστυνομικοί στάλθηκαν «σαν πρόβατα στη σφαγή», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «ξέφυγε το πράγμα»

Τόνισε, δε, πως, γνωρίζοντας το ιστορικό των οικογενειών, θα έπρεπε να σταλούν ισχυρές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΤΑΕ κ.λπ.). «Αν υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομίας, το επεισόδιο ίσως να είχε αποφευχθεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Ειδικότερα, περιγράφοντας πώς εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση στα Βορίζια, ο κ.Καλλιακμάνης είπε τα εξής: «Πήγε ένα περιπολικό αρχικά. Οι άνθρωποι αυτά παίρνουν τα όπλα για να λύσουν διαφορές». Στη συνέχεια δήλωσε: «δεν θεωρώ ότι κάποιος έδωσε την εντολή, θα δούμε ποιος έπεισε ποιον. Τα όπλα έχουν εξαφανιστεί, είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν άτομα».