Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Τετάρτη (05/11) τα τρία αδέλφια που αναζητούνταν από την αστυνομία για το μακελειό στα Βορίζια Ηρακλείου, όπου τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκε βεντέτα. Σημειώνεται ότι, η παράδοση των κατηγορουμένων έχει με μεγάλη δυσκολία. Οι δικηγόροι τους, είχαν επικοινωνήσει με την ασφάλεια ενώ μέχρι και πριν την  κηδεία της 56χρονης διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για να παραδοθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, πριν αποφασίσουν να παραδοθούν στις Αρχές, τα τρία αδέλφια επισκέφτηκαν συγγενικό τους σπίτι για να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους.

Διαβάστε: Μακελειό στα Βορίζια: Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των τριών αδελφών - Η λάθος κίνηση του 19χρονου φαντάρου (Βίντεο)

Μακελειό στα Βορίζια: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης που έκρυβε τον 19χρονο

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη σύλληψη των τριών αδερφών, ο μικρότερος από τους κατηγορούμενους διέμενε τις τελευταίες μέρες σε ξενοδοχείο σ΄ ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο. Οι Αρχές έμαθαν το σημείο διαμονής του 19χρονου, ωστόσο όταν έσπευσαν στο ξενοδοχείο δεν τον βρήκαν εκεί. Επισημαίνεται ότι, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ήταν φίλος του κατηγορούμενου, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη του ίδιου και του γιου του, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Κλειστά στόματα για τα όπλα

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο οι Αρχές προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τον ρόλο των συλληφθέντων στο μακελειό. Θέλουν να ταυτοποιήσουν όλα τα άτομα που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο και να διαπιστώσουν ποιος έβαλε τη βόμβα, ποιος πυροβόλησε και προς ποια κατεύθυνση, ποιος συμμετείχε στην συμπλοκή αλλά και ποιος σκότωσε από το ύψωμα την 56χρονη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει προσδιορίσει τον ρόλο του στο μακελειό ενώ δεν έχουν αναφέρει τίποτα ούτε για το βαρύ οπλισμό τους, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης ανέφερε πως η αστυνομία έψαχνε τα όπλα ακόμα και σε νεκροταφεία κοντά σε μνήματα, αλλά και στα εικονοστάσια σε εκκλησίες.

Το χρονικό της παράδοσης των τριών καταζητούμενων

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Αστυνομία είχε εντοπίσει από τα χαράματα ένα ξενοδοχείο στην παραλία του Κόκκινου Πύργου που ανήκε σε φιλικό πρόσωπο των φυγάδων, όπου είχε βρει καταφύγιο ο ένας από τους τρεις.

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση όπου εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου πατέρας και ο 16χρονος γιος του και το ξενοδοχείο τέθηκε υπό επιτήρηση για την σύλληψη τους ενός φυγά μόλις θα επέστρεφε. Ο εντοπισμός του φυγά έγινε μέσω του στίγματος της κεραίας της κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι προσαχθέντες είναι αντιμέτωποι με πιθανή άσκηση διώξεων για υπόθαλψη.

Οι άλλοι δύο φυγάδες, όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχαν βρει καταφύγιο σε φιλικό τους σπίτι στο Τυμπάκι το οποίο δεν είχε εντοπιστεί ακόμη από τους αστυνομικούς.

Το μεσημέρι πλέον της Τρίτης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ήρθε σε επικοινωνία με οικείο τους πρόσωπο που έπαιζε τον ρόλο του διαμεσολαβητή και του διεμήνυσε ότι πλέον είχαν τελειώσει όλα για εκείνους και το μόνο που τους έμενε ήταν να παραδοθούν.

Υπό την πίεση της προσαγωγής των φίλων τους και τη συνεχή πίεση και τις κατ’ οίκον έρευνες σε συγγενείς τους σε όλη την Κρήτη, εν τέλει δέχτηκαν, ζήτησαν από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να κάνουν εφόδους και έκλεισαν ραντεβού στις 18:15 σε ένα πρατήριο καυσίμων στις Μοίρες Ηρακλείου, όπου εμφανίστηκαν με ταξί και οι τρεις.

Εκεί παραδόθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ στην συνέχεια, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, προς εκτέλεση των ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους.

Κομβικό ρόλο για την παράδοση των τριών φυγάδων έπαιξαν οι ηλικιωμένοι της οικογένειας