Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης μετήχθη πριν από λίγο ένας ανήλικος ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση των Βοριζίων. Πρόκειται για τον ανήλικο ο οποίος είναι φίλος με τον 19χρονο που μαζί με τα δύο του αδέλφια παραδόθηκαν χθες στις αρχές ως ύποπτοι για συμμετοχή στη δολοφονία οτυ 39χρονου Φανούρη Καργάκη το πρωί του Σαββάτου. Ο ανήλικος, κατηγορείται πως έκρυψε τον 19χρονο σε δωμάτιο του ξενοδοχείου του πατέρα του στην περιοχή Κόκκινος Πύργος στις Μοίρες. Οι αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψη και του πατέρα του ανήλικου, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Οι δυο τους, βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια του Ηρακλείου και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να τους ασκηθούν οι διώξεις.

Διαβάστε: Βορίζια Ηρακλείου: Ενώπιον του ανακριτή τα τρία αδέρφια - "Ο άνδρας μου δεν είχε όπλο", λέει η σύζυγος του ενός κατηγορουμένου στο parapolitika.gr


Μακελειό στα Βορίζια: Στα δικαστήρια και η συνήγορος των τριών αδελφών που παραδόθηκαν

Την ίδια ώρα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έφτασε πριν από λίγη ώρα η Αλεξάνδρα Σπανάκη, συνήγορος των τριών αδελφών που παραδόθηκαν αργά χθες το απόγευμα στους αστυνομικούς. Η δικηγόρος, θα έχει συνάντηση με τους πελάτες της, και θα είναι παρούσα κατά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος τους από τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή που θα μεταβούν για λόγους ασφαλείας στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. Αύριο, Πέμπτη, απολογείται ο τέταρτος αδελφός, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ήταν ένας εκ των τραυματιών της αιματηρής συμπλοκής το πρωί του Σαββάτου στα Βορίζια, όπου έχασαν τη ζωή τους η 56χρονη νοσηλεύτρια Ευαγγελία Φραγκιαδάκη και ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης. Οι αστυνομικοί έχουν ολοκληρώσει το κομμάτι της έρευνας που αφορά τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία Καργάκη. Ωστόσο, υπάρχουν κενά για το ποιος τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε την 56χρονη Ευαγγελία. Οι συγγενείς της, που σε λίγη ώρα αναμένεται να έρθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, υποστηρίζουν πως έχουν δει τον άνθρωπο που πυροβόλησε και θα τον κατονομάσουν στις αρχές. Ανεξιχνίαστη επίσης, παραμένει και η βομβιστική επίθεση στο υπό ανακαίνιση σπίτι που ανήκει σε έναν εκ των τριών αδελφών που παραδόθηκαν χθες το απόγευμα στην ΕΛ.ΑΣ. Ο δράστης της επίθεσης παραμένει άγνωσοτς και οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στο κελί του αδελφού του 39χρονου θύματος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης επισκέφτηκε τον αδελφό του στη φυλακή και το ίδιο βράδυ, εξερράγη η βόμβα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως τα τρία αδέλφια που παραδόθηκαν, ζήτησαν να εμφανιστούν στο ραντεβού που κλείστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας μόνο Αθηναίοι αστυνομικοί και όχι ντόπιοι, φοβούμενοι για τυχόν διαρροές που ίσως έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Οι δράστες, έφτασαν στο σημείο με ένα ταξί και μεταφέρθηκαν με τρία διαφορετικά οχήματα τύπου ΒΑΝ στο Ηράκλειο.