Ελεύθερος αφέθηκε ο ανήλικος που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης επειδή προσέφερε καταφύγιο σε ένα από τα τρία αδέρφια που αναζητούσαν από το Σάββατο οι αστυνομικοί για το φονικό στα Βορίζια Ηρακλείου. Σε βάρος του ανηλίκου ασκήθηκε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς τον είχε κρύψει σε δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαθέτει ο πατέρας του στην περιοχή Κόκκινος Πύργος στις Μοίρες. Χειροπέδες, όμως, πέρασαν οι αστυνομικοί και στον πατέρα του ανηλίκου, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και δικάζεται αυτή την ώρα με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Διαβάστε: Βορίζια Ηρακλείου: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη

Την ίδια ώρα, εισαγγελέας και ανακριτής αναμένεται να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να ασκήσουν και επίσημα διώξεις στους τρεις συλληφθέντες, τα τρία αδέλφια που παραδόθηκαν στις Αρχές αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Το ραντεβού είχε δοθεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και το αίτημα που έθεσαν, μέσω των συνηγόρων τους, είναι στην επιχείρηση να συμμετάσχουν μόνο αστυνομικοί από την Αθήνα, φοβούμενοι τυχόν διαρροές από ντόπιους που ίσως έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Μακελειό στα Βορίζια: Τι προκύπτει από τα νέα ευρήματα

Από τα νέα ευρήματα που φτάνουν διαρκώς στα χέρια των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση, προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων στην ανταλλαγή των πυροβολισμών, ενώ οι αναλύσεις στις σορούς των δύο θυμάτων, του 39χρονου Φανούρη Καργάκη και της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, δίνουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις έρευνες. Η μεν 56χρονη έχει βληθεί από όπλο μεγάλου βεληνεκούς, πιθανότατα Kalashnikov, ο δε 39χρονος έχει δεχθεί τέσσερις σφαίρες, δύο τυφλά και δύο διαμπερή τραύματα. Το θανατηφόρο προκλήθηκε από σφαίρα των 9 χιλιοστών, ενώ η ειδική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε πως στα χέρια του υπήρχε πυρίτιδα. Συνεπώς, ο ίδιος ήταν μεταξύ αυτών που πυροβόλησαν, όμως το όπλο ή τα όπλα που είχε στην κατοχή του δεν βρέθηκαν.

Εντός της ημέρας αναμένεται να προσέλθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη προκειμένου να δώσουν καταθέσεις. Υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά ως προς το ποιοι συμμετείχαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών που μετέτρεψαν το μικρό γραφικό χωριό των περίπου 500 κατοίκων σε πεδίο μάχης. Επίσης, η σύζυγος ενός εκ των τριών αδελφών που παραδόθηκαν χθες, Τρίτη, το βράδυ υποστήριξε σε δηλώσεις της πως είδε τον δράστη και τώρα που ο σύζυγος της παραδόθηκε, θα μπορέσει να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία.