Την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου ετοιμάζονται να τιμήσουν οι μαθητές και φοιτητές όλης της χώρας με εκδηλώσεις μνήμης τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, στα σχολεία, η ημέρα θα είναι διδακτικά αργία, αλλά η παρουσία των μαθητών παραμένει υποχρεωτική. Όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά το πρωί της Δευτέρας, καθώς θα γίνει καταγραφή παρουσιών και οι απουσίες θα θεωρηθούν αδικαιολόγητες.

Μετά την προσέλευση, θα πραγματοποιηθούν αφιερωματικές εκδηλώσεις και δρώμενα για την εξέγερση του Νοεμβρίου 1973, τα οποία θα οργανωθούν από τις σχολικές κοινότητες, είτε στις αίθουσες εκδηλώσεων είτε στους αύλειους χώρους.


Eπέτειος Πολυτεχνείου 2025: Κλειστά όλα τα πανεπιστήμια της χώρας 

Παράλληλα, όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, όπως κάθε χρόνο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Τα μαθήματα θα επαναληφθούν κανονικά την Τρίτη 18 Νοεμβρίου.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμάται κάθε χρόνο ως σύμβολο αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία, με μαθητές και φοιτητές να καταθέτουν στεφάνια και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα.