Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 23χρονος που κατηγορείται πως εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου στα Βορίζια σε σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη. Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, που έπεσε νεκρός λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και της αστυνομικής έρευνας των τελευταίων ημερών. Ο νεαρός, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι ο άνθρωπος που άφησε τη βόμβα στην είσοδο του σπιτιού του 27χρονου.

Διαβάστε: Βορίζια: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το αιματηρό περιστατικό - Άφαντα τα όπλα του μακελειού

Η έκρηξή της προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο οίκημα. Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος είναι μεταξύ των 7 προφυλακισθέντων για την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια το Σάββατο 1 Νοεμβρίου. Συνολικά, από την οικογένεια Φραγκιαδάκη έχουν προφυλακιστεί τέσσερα αδέλφια, μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ενώ από την πλευρά της οικογένειας Καργάκη έχουν προφυλακιστεί δύο άτομα, ο γαμπρός και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο του 39χρονου Φανούρη.

Οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και έτσι κατάφεραν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να φτάσουν στα ίχνη του 23χρονου ανιψιού του Φανούρη. Υπενθυμίζεται πως από την αιματηρή συμπλοκή του Σαββάτου έχασε τη ζωή της η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη 56 ετών αλλά και ο 39χρονος. Ο 23χρονος μεταφέρεται αυτή την ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να δώσει κατάθεση, ενώ το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.


Βορίζια: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, συνελήφθη με σχετικό ένταλμα του αρμόδιου ανακριτή 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρεται να προέβη βραδινές ώρες της 31/10/2025 στην πράξη της έκρηξης σε οικία στα Βορίζια Ηρακλείου.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα ύστερα και από σχετική παραγγελία της ανακριτικής Αρχής, κατά την οποία αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, οπτικό, καθώς και λοιπό προανακριτικό υλικό, που είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του φερόμενου δράστη.

Ο ανωτέρω εντοπίστηκε σήμερα (12/11/2025) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στα Βορίζια, όπου και συνελήφθη δυνάμει του εντάλματος σύλληψης.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.