Times: Η απρόσμενη ελληνική γωνιά που μάγεψε τους Βρετανούς - Δείτε ποια είναι η περιοχή που εντυπωσίασε τα διεθνή μέσα
Την θεωρούν πιο μαγευτική από τα νησιά
Οι Times παρουσιάζουν την Πίνδο ως έναν άγνωστο αλλά συναρπαστικό προορισμό, ιδανικό για όλες τις εποχές, αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει.
Ένα νέο δημοσίευμα των Times στρέφει τα φώτα στην Πίνδο, παρουσιάζοντάς την ως έναν ξεχωριστό ελληνικό προορισμό, που παραμένει μακριά από τους συνηθισμένους τουριστικούς δρόμους. Η βρετανική εφημερίδα αναδεικνύει την περιοχή ως έναν τόπο που μπορεί κανείς να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, χάρη στις εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου και τις εμπειρίες που προσφέρει.
Κεντρικό στοιχείο του ρεπορτάζ είναι το Εθνικό Πάρκο Πίνδου, το οποίο περιγράφεται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά, αλλά και λιγότερο εξερευνημένα πάρκα της Ευρώπης. Η εφημερίδα τονίζει ότι ιδανική βάση για να το γνωρίσει κάποιος είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο-σπα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε πεζοπορίες και κυνήγι τρούφας.
Πίνδος: Η άγνωστη ομορφιά που εντυπωσίασε τους Times
Η δημοσιογράφος Lizzie Frainier εξηγεί ότι όταν ανακοίνωσε πως θα ταξίδευε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, οι περισσότεροι πίστεψαν πως θα επέλεγε παραλίες και κολπίσκους. Ωστόσο, ο προορισμός της ήταν οι απομονωμένες πλαγιές της Πίνδου, περίπου τρεις ώρες από τη Θεσσαλονίκη, ένα μέρος με χαράδρες, ποτάμια και πυκνά δάση κάτω από το μεγαλύτερο ορεινό σύμπλεγμα της χώρας.
Όπως περιγράφει, αναζητούσε ήσυχες διαδρομές και βραδιές δίπλα στο τζάκι, κάτι που βρήκε στο Μέτσοβο. Σημειώνει μάλιστα ότι την ημέρα της επίσκεψής της, τα βουνά είχαν πασπαλιστεί με φρέσκο χιόνι, δημιουργώντας έναν απρόσμενο Οκτωβριανό συνδυασμό με το χρυσοκόκκινο φθινοπωρινό τοπίο.
Πίνδος: Τοπίο που αλλάζει συνεχώς και κερδίζει τον ταξιδιώτη
Για να γνωρίσει κανείς το μεγαλείο της περιοχής, η δημοσιογράφος προτείνει μια ολοήμερη διαδρομή με τετρακίνητο, η οποία περνά από κτηνοτροφικές εκτάσεις και δασικούς δρόμους. Η Πίνδος φιλοξενεί λύκους, αγριογούρουνα, αγριόγιδες και αρπακτικά, ενώ αποτελεί σπίτι για σχεδόν το ένα τρίτο της ελληνικής χλωρίδας.
Μετά από στάσεις σε ποτάμια και καταρράκτες, η ημέρα κατέληξε με γεύμα στη λίμνη Αώου, όπου ο οδηγός μαγείρεψε τραχανά με φέτα και πάπρικα σε μια πρόχειρη υπαίθρια «κουζίνα».
Το δημοσίευμα καλεί τους αναγνώστες να αφήσουν για λίγο τις παραθαλάσσιες περιοχές και να στραφούν στα ελληνικά βουνά, υποστηρίζοντας ότι η Πίνδος μπορεί να γίνει ο νέος «μυστικός παράδεισος» για πολλούς ταξιδιώτες.
En