Σοκ στη Μαγνησία: 50χρονος παρενόχλησε ανήλικη μαθήτρια που φιλοξενούσε στο σπίτι του
Τι αναφέρει η καταγγελία
Η οικογένεια της ανήλικης δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου αλλά την καταγραφή του περιστατικού, ώστε να μην συμμετέχει ποτέ σε αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας
Έναν εφιάλτη βίωσε μια φιλοξενούμενη μαθήτρια από το εξωτερικό που συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με άλλη συμμαθήτριά της. Η μαθήτρια που ταξίδεψε στη Μαγνησία βίωσε σεξουαλική παρενόχληση από τον σήμερα 50χρονο πατέρα της μαθήτριας που τις φιλοξενούσε στο σπίτι τους. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2022 και καταγγέλθηκε από τους γονείς της ανήλικης. Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή (21/11) ενώ διακόπηκε για τις 4 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε: Σοκ στον Άλιμο: "Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε" - Άνδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες
Σοκ στη Μαγνησία: Το θρίλερ που βίωσε η ανήλικη μαθήτρια
Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο πατέρας της μαθήτριας που τις φιλοξενούσε παρενόχλησε την ανήλικη που βρισκόταν μόνη σε ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού τη νύχτα και όχι με τις άλλες μαθήτριες, λόγω προβλήματος υγείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος την πλησίασε, κατέβασε το παντελόνι του και έτριβε το μόριό του στο πέλμα της.
Από την πλευρά του, ο πλέον 50χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο δωμάτιο όπου βρισκόταν η ανήλικη έγινε για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας της. Σημειώνεται ότι, ο 50χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκου.
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η ανήλικη κοιμόταν και κατά την είσοδό του στο δωμάτιο την ξύπνησε άθελά του, επειδή σκόνταψε στις αποσκευές της και έπεσε στο πάτωμα. Σημειώνει ότι η καταγγελία έχει πλήξει τόσο την προσωπική και επαγγελματική του εικόνα όσο και την κοινωνική του γενικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος σταμάτησε τις αναφερόμενες πράξεις όταν αντιλήφθηκε ότι τον έβλεπε, οπότε ανέβασε το παντελόνι του και στη συνέχεια τη ρωτούσε για την υγεία της.
Η ίδια κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της εκείνη τη στιγμή και στη συνέχεια μόλις βρήκε την ευκαιρία τηλεφώνησε στους γονείς της στο εξωτερικό και ενημέρωσε για την τραυματική εμπειρία που είχε, όπως και τους υπεύθυνους του προγράμματος. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος απομάκρυναν άμεσα τα κορίτσια από το σπίτι και κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές.
Στη δίκη εξετάστηκε η υπεύθυνη του προγράμματος η οποία μετέφερε στο δικαστήριο ότι η ανήλικη ήταν εμφανώς αναστατωμένη μετά το περιστατικό. Επίσης, ενημέρωσε ότι η οικογένεια της ανήλικης δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου αλλά την καταγραφή του περιστατικού, ώστε να μην συμμετέχει ποτέ σε αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας.
En