Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε χθες σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοκατοχής. Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε σπίτια και χώρους που χρησιμοποιούσαν πέντε άνδρες, ηλικίας 36 έως 52 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.



1
2
3
4



Το εύρος των ευρημάτων εντυπωσιάζει, καθώς κατασχέθηκαν:


  • 2 πολεμικά τυφέκια
  • 6 πιστόλια
  • 1 περίστροφο
  • 1 υποπολυβόλο
  • 4 κυνηγετικά όπλα
  • 171 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • 1.169 πυροδοτημένα φυσίγγια
  • 5 ομοιώματα πιστολιών
  • 6 ξίφη και ξιφίδια
  • 2 ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων
  • 1 γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου
  • 1 σκελετός περιστρόφου
  • 1 φυσίγγιο αντιαεροπορικού όλμου
  • 3 κορμοί πολεμικών τυφεκίων
  • 1 ομοίωμα χειροβομβίδας
  • 39 κροτίδες

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συστηματική καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική εστία επικινδυνότητας.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr