Κακοκαιρία "Adel": Σε επιφυλακή πυροσβεστική και αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα - Σε ετοιμότητα και η ΕΜΑΚ για διάσωση πολιτών
Σε επιφυλακή και οι ομάδες της ΕΜΑΚ
Σε επιφυλακή τίθενται από σήμερα αστυνομικοί και πυροσβέστες στη Δυτική Ελλάδα εξαιτίας της επερχόμενης κακοκαιρίας "Adel" που ήδη έχει ξεκινήσει την επέλαση της
Σε επιφυλακή τίθενται από σήμερα αστυνομικοί και πυροσβέστες στη Δυτική Ελλάδα εξαιτίας της επερχόμενης κακοκαιρίας «Adel» που ήδη έχει ξεκινήσει την επέλαση της. Μέχρι και την Παρασκευή, ειδικά οι πυροσβεστικοί σταθμοί σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Ιόνια νησιά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να διαχειριστούν τυχόν προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές που εκτιμούν οι μετεωρολόγοι πως θα πλήξουν τις συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Διαβάστε: "Καμπανάκι" Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία Adel: Δυναμώνουν ώρα με την ώρα οι βροχές - Ποιες είναι οι πιο δύσκολες μέρες
Ήδη το έδαφος έχει δεχθεί τεράστιο όγκο νερού από την κακοκαιρία που σάρωσε την περασμένη εβδομάδα την Άρτα, την Αιτωλοακαρνανία και την Πρέβεζα, όπου προκλήθηκαν σημαντικότατα προβλήματα από τους ορμητικούς χειμάρρους. Καταστράφηκαν δρόμοι και γέφυρες, χώματα κατέληξαν πάνω στο οδόστρωμα ενώ φερτά υλικά μπλόκαραν αγωγούς ομβρίων υδάτων. Υπενθυμίζεται πως μόνο στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.
Κακοκαιρία "Adel": Σε επιφυλακή και οι ομάδες της ΕΜΑΚ
Σε επιφυλακή όμως έχουν τεθεί και οι ομάδες της ΕΜΑΚ σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας ώστε εάν κριθεί αναγκαίο να επέμβουν για τη διάσωση πολιτών. Ήδη στις ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδος γίνεται έκκληση σε κτηνοτρόφους να αποφύγουν τις μετακινήσεις υπό τον φόβο εγκλωβισμού σε δύσβατα σημεία, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα όπου τρεις κτηνοτρόφοι κινδύνεψαν καθώς εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται από σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ και εκτιμάται με τις έως τώρα προβλέψεις πως θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.
En