Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Ρόδο, σήμερα, Τετάρτη (26/11), καθώς νεκρός έπεσε ένας 19χρονος πυροτεχνουργός, από το 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου, στα Αφάντου, όταν κατά λάθος εξερράγη η αμυντική χειροβομβίδα την οποία κρατούσε, ενώ ένας ακόμη είναι σοβαρά τραυματισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratiki.gr, και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ το ατύχημα συνέβη στο πεδίο βολής, όταν εξεράγγη μία χειροβομβίδα. Μόλις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου και η κατάσταση του δεύτερου με τους γιατρούς να δίνουν μάχη, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο άλλος στρατιωτικός, που είναι σοβαρά τραυματίας, ακρωτηριάστηκε.

Πώς συνέβη η τραγωδία στη Ρόδο

Η τραγωδία, όπως αναφέρει η «Ροδιακή», σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη (26/11) στο πεδίο βολής που βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, όταν τα δύο άτομα (πυροτεχνουργοί) που υπηρετήσαν σε μονάδα της κεντρικής Ρόδου, επιχείρησαν να μεταφέρουν οπλισμό και χειροβομβίδες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο ένας από τους δύο απασφάλισε από λάθος αμυντική χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να εκραγεί επιτόπου.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε επιτόπου ο 19χρονος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε και ο δεύτερος. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το αρχηγείο του ΓΕΕΘΑ και διατάχθηκε σχετική έρευνα.


Φωτογραφία αρχείου