Επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 25/11, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, η κακοκαιρία Adel θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα έως και την Παρασκευή 28/11, με τις ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται στα δυτικά.

Διαβάστε: Κακοκαιρία "Adel": Σε επιφυλακή πυροσβεστική και αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα - Σε ετοιμότητα και η ΕΜΑΚ για διάσωση πολιτών


Κακοκαιρία Adel: Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Α. Σήμερα Τετάρτη (26-11-25) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στα νησιά του Ιονίου Κέρκυρα, Διαπόντιοι νήσοι και Παξοί και στην Ήπειρο.

β. Από το απόγευμα σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο.

γ. Από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία.

Β. Καιρικό σύστημα με το όνομα ADEL θα προκαλέσει την Πέμπτη (27-11-25) και την Παρασκευή (28-11-25) βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη (27-11-25) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Παρασκευή (28-11-25) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και μέχρι νωρίς το πρωί στη δυτική Ελλάδα.