Ο βίος και η πολιτεία του δικηγόρου που συνελήφθη για τους πλαστούς πίνακες - Καθηγητής στη σχολή αστυφυλάκων και ειδικός στο real estate (Βίντεο)
Σοκ από τη σύλληψή του
Στη σύλληψη γνωστού δικηγόρου προχώρησαν οι αρχές για την υπόθεση πλαστών πινάκων και ψεύτικων ράβδων χρυσού. Ποια είναι η διαδρομή του και γιατί προκαλεί αίσθηση
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός γνωστού δικηγόρου της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών πινάκων και ψεύτικων ράβδων χρυσού. Ο 57χρονος συνελήφθη μαζί με έναν 43χρονο, με την υπόθεση να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για πρόσωπο με δημόσια παρουσία και συμμετοχή σε γνωστό κίνημα της προηγούμενης δεκαετίας.
Διαβάστε: Απάτη με 481 πλαστούς πίνακες γνωστών ζωγράφων: Συνελήφθησαν δύο άτομα (Εικόνες & βίντεο)
Ο συγκεκριμένος δικηγόρος υπήρξε ένας από τους επικεφαλής του κινήματος «Παραιτηθείτε», ενώ το γραφείο του συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρίσιμα της Αθήνας, με πολυάριθμο προσωπικό και υποθέσεις από όλο το φάσμα του δικαίου.
Η υπόθεση με τους πλαστούς πίνακες
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος που διακινούσε πλαστά έργα τέχνης και απομιμήσεις χρυσών ράβδων. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο στη διακίνηση, ενώ οι κατασχεθέντες πίνακες έχουν ήδη σταλεί για εξέταση.
Το βιογραφικό του δικηγόρου και η σχέση του με την ΕΛ.ΑΣ.
Ο 57χρονος είναι δικηγόρος Αθηνών με μακρά πορεία, ενώ τη δεκαετία του ’90 δίδασκε Συνταγματικό Δίκαιο και Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Είχε επίσης διατελέσει σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ για περίπου ενάμιση χρόνο και συμμετείχε ως σύμβουλος σε εταιρικά και διεθνή προγράμματα σε υπουργεία, σε ΑΠΕ και στον τομέα του real estate.
En