Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο "Ιωνικό Κέντρο" (Εικόνες)
Τον υποδέχθηκε θερμά ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το Ιωνικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, ξεναγήθηκε στους χώρους και τόνισε τη σημασία της διατήρησης της μικρασιατικής κληρονομιάς
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου και στο θεματικό πάρκο που το περιβάλλει. Κατά την ξενάγηση, ο Μητροπολίτης παρουσίασε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του «Ιωνικού Κέντρου», τονίζοντας ότι, με την ολοκλήρωσή του, θα αναδεικνύει τον πλούτο του Μικρασιατικού πολιτισμού, την ιστορική μνήμη και τη βαθιά πνευματική παράδοση των αλησμονήτων πατρίδων της Μικράς Ασίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως, επισημαίνοντας τη σημασία της διατήρησης της μικρασιατικής κληρονομιάς και της ζωντανής συνέχειας των ριζών του προσφυγικού Ελληνισμού, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παράδοσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και το ενδιαφέρον του, υπογραμμίζοντας το ποιμαντικό ήθος με το οποίο στηρίζει το έργο και την πορεία της τοπικής προσφυγικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας.
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής