Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Φοινικούντα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Byron με τους δρόμους να παραμένουν αδιάβατοι. Την ίδια ώρα από θαύμα σώθηκαν δύο Γερμανοί τουρίστες, όταν το κατάλυμα, το όχημά τους και ένα τροχόσπιτο κατακλύστηκαν από τα νερά.

Διαβάστε: Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρες και στη Φοινικούντα - Υπερχείλισε ποτάμι, παρασύρθηκε τροχόσπιτο

Ειδικότερα, το ζευγάρι, μαζί με τα τρία του σκυλιά, αναγκάστηκε να βγει από το παράθυρο του δωματίου που έμενε, καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα. Οι δύο τουρίστες κολύμπησαν προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο και τελικά διασώθηκαν χάρη στη βοήθεια των γειτόνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα τροχόσπιτο παρασύρθηκε από τη δύναμη του ποταμού και κατάληξε πάνω στο αυτοκίνητο των Γερμανών.


foinikounta-1


Φοινικούντα: Πλημμύρισαν κατοικίες και καταλύματα

Η απότομη άνοδος της στάθμης των υδάτων του ποταμού που κατεβαίνει από τον Γριζόκαμπο και εκβάλλει στην παραλία, λόγω της κακοκαιρίας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες και καταλύματα.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η αντίδραση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου Πύλου–Νέστορος ήταν άμεση, με επιχειρήσεις απεγκλωβισμού να εξελίσσονται από τις πρώτες στιγμές της πλημμύρας. Το εύρος των ζημιών σε υποδομές και κατοικίες θα αποτυπωθεί πλήρως με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ η περιοχή παραμένει σε επιφυλακή.

foinikounta-2


Κλειστοί δρόμοι λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρών Λόγω της έντονης κακοκαιρίας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και διακοπές κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου: Βασιλίτσι – Ακριτόχωρι: κλειστό Παραλιακή Φοινικούντα – Γριζόκαμπος: κλειστή Χαρακοπειό – Υάμεια: κυκλοφορία με δυσκολία.

Στην περιοχή κατευθύνονται μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου–Νέστορος για άμεση παρέμβαση, αποκατάσταση της βατότητας και καθαρισμό των σημείων όπου έχουν σημειωθεί φερτά υλικά και κατολισθήσεις.