Με ολοκληρωμένη την πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών, έκλεισαν σήμερα οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Δευτέρα, οπότε και θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας για την επόμενη τετραετία. Σήμερα προσήλθαν να ψηφίσουν 3.032 από τους συνολικά 24.694 δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στη μάχη για την προεδρία βρίσκονται ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος. Στον πρώτο γύρο ο κ. Αναστασόπουλος είχε τερματίσει πρώτος με 22,49% (3.015 ψήφους), ενώ ο κ. Κουτσόλαμπρος είχε συγκεντρώσει 18,84% (2.526 ψήφους). Ο αυριανός δεύτερος γύρος θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά οι κάλπες θα ανοίξουν επίσης αύριο για την εκλογή νέων προέδρων. Παράλληλα, εννέα ακόμη Δικηγορικοί Σύλλογοι αναδεικνύουν σήμερα την ηγεσία τους.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου έχουν ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Φινοκαλιώτης και η Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη. Στον α΄ γύρο ο κ. Φινοκαλιώτης είχε συγκεντρώσει 28,46% (1.096 ψήφους), ενώ η κ. Πρωτοπαπαδάκη είχε λάβει 18,49% (712 ψήφους).

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ο νυν πρόεδρος Ηλίας Κλάππας αντιμετωπίζει τον Πολυχρόνη Περιβολάρη. Στον πρώτο γύρο ο κ. Κλάππας είχε αγγίξει σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία με 48,38% (657 ψήφους), ενώ ο κ. Περιβολάρης είχε λάβει 24,3% (331 ψήφους).

Στη Θήβα, όπου η διαδικασία ολοκληρώθηκε, νέα πρόεδρος εξελέγη η Σωτηρία Μανάρα με 57,14% (40 ψήφους), έναντι του Χαράλαμπου Παπαχαραλάμπους που συγκέντρωσε 42,86% (30 ψήφους).