Γραβιέρα Νάξου: Το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το Taste Atlas
Η ελληνική γαστρονομία στο παγκόσμιο προσκήνιο
Αποθέωση για τη γραβιέρα Νάξου που ανακηρύχθηκε το κορυφαίο τυρί στον κόσμο για το 2026 από το Taste Atlas
Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026, σύμφωνα με το Taste Atlas. Στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, το Taste Atlas αναφέρει: «Η γραβιέρα Νάξου, το διαχρονικό τυρί των Κυκλάδων που παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα με μια μικρή προσθήκη πρόβειου ή κατσικίσιου, ανακηρύχθηκε Καλύτερο Τυρί στον Κόσμο για το 2025/26».
Διαβάστε: Taste Atlas: Πρώτη η ελληνική κουζίνα στον "παγκόσμιο χάρτη" της γεύσης
Η αξιολόγηση βασίζεται σε επαληθευμένες κριτικές από χρήστες που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα, με αλγορίθμους που αφαιρούν τη δραστηριότητα bot και συντονισμένες ομάδες ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας δίκαια και διαφανή αποτελέσματα.
Η γραβιέρα Νάξου παρασκευάζεται στο νησί από τις αρχές του 20ού αιώνα. Το τυρί φτιάχνεται κυρίως από τοπικό αγελαδινό γάλα, με μικρές προσθήκες πρόβειου ή κατσικίσιου. Κατά την παραδοσιακή παλαίωση μηνών αναπτύσσει μια συμπαγή υφή και μια ήπια, ισορροπημένη γεύση που χαρακτηρίζει τα κυκλαδίτικα τυριά.
Διαβάστε: Taste Atlas: Πρώτη η ελληνική κουζίνα στον "παγκόσμιο χάρτη" της γεύσης
Η αξιολόγηση βασίζεται σε επαληθευμένες κριτικές από χρήστες που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα, με αλγορίθμους που αφαιρούν τη δραστηριότητα bot και συντονισμένες ομάδες ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας δίκαια και διαφανή αποτελέσματα.
Η γραβιέρα Νάξου παρασκευάζεται στο νησί από τις αρχές του 20ού αιώνα. Το τυρί φτιάχνεται κυρίως από τοπικό αγελαδινό γάλα, με μικρές προσθήκες πρόβειου ή κατσικίσιου. Κατά την παραδοσιακή παλαίωση μηνών αναπτύσσει μια συμπαγή υφή και μια ήπια, ισορροπημένη γεύση που χαρακτηρίζει τα κυκλαδίτικα τυριά.
Η ανάρτηση του Taste Atlas
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
En