Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026, σύμφωνα με το Taste Atlas. Στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, το Taste Atlas αναφέρει: «Η γραβιέρα Νάξου, το διαχρονικό τυρί των Κυκλάδων που παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα με μια μικρή προσθήκη πρόβειου ή κατσικίσιου, ανακηρύχθηκε Καλύτερο Τυρί στον Κόσμο για το 2025/26».

Διαβάστε: Taste Atlas: Πρώτη η ελληνική κουζίνα στον "παγκόσμιο χάρτη" της γεύσης

Η αξιολόγηση βασίζεται σε επαληθευμένες κριτικές από χρήστες που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα, με αλγορίθμους που αφαιρούν τη δραστηριότητα bot και συντονισμένες ομάδες ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας δίκαια και διαφανή αποτελέσματα.

Η γραβιέρα Νάξου παρασκευάζεται στο νησί από τις αρχές του 20ού αιώνα. Το τυρί φτιάχνεται κυρίως από τοπικό αγελαδινό γάλα, με μικρές προσθήκες πρόβειου ή κατσικίσιου. Κατά την παραδοσιακή παλαίωση μηνών αναπτύσσει μια συμπαγή υφή και μια ήπια, ισορροπημένη γεύση που χαρακτηρίζει τα κυκλαδίτικα τυριά.


Η ανάρτηση του Taste Atlas