Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για τα συμβόλαια θανάτου και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Γιάννη Λάλα στα Άνω Λιόσια, τον περασμένο Μάιο. Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι φέρονται ως οι βασικοί εκτελεστές, και δύο Έλληνες με περιφερειακό ρόλο. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και μία γυναίκα, με δευτερεύουσα συμμετοχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι Αρχές κατέσχεσαν τέσσερα καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, χρηματικά ποσά και ποσότητες κοκαΐνης, ευρήματα που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δραστηριότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λάλας εκτελέστηκε την 1η Νοεμβρίου στην Αράχωβα.


Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε 

Εταιρεία ενοικιαζόμενων δολοφόνων εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ομάδα σκληρών κακοποιών που αναλάμβαναν την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου και φέρονται να εμπλέκονται και στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα, τον Μάιο του 2025. Τότε, ο Γιάννης Λάλας, γνωστός και ως «Μάγειρας» ή «Μπόντι-μπίλντερ», είχε γλιτώσει χάρη στο πολυτελές θωρακισμένο όχημά του, που κατάφερε να αποτρέψει τον τραυματισμό του οδηγού, ο οποίος δέχθηκε ριπές από καλάσνικοφ.

Η συμμορία εκτελούσε συμβόλαια θανάτου σε βάρος ανθρώπων της νύχτας και του παράνομου εμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα. Στην επίθεση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συμμετείχαν τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, οι οποίοι παρακολουθούσαν τον στόχο τους από τη στιγμή που έφυγε από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στην οδό Οδυσσέα Ελύτη στο Ίλιον. Λίγες δεκάδες μέτρα μακριά, και ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, άνοιξαν πυρ εναντίον του, ωστόσο ο Γιάννης Λάλας κατάφερε να ξεφύγει. Η τύχη όμως δεν κράτησε αρκετά για τον «Μάγειρα», ο οποίος την 1η Νοεμβρίου πήγε για Σαββατοκύριακο στη Φωκίδα μαζί με τη σύντροφό του και δύο ακόμα φιλικά τους ζευγάρια.

Οι δύο δολοφόνοι του τον βρήκαν να μιλά στο κινητό τηλέφωνο στο μπαλκόνι του πολυτελούς διαμερίσματος γνωστού ξενοδοχείου και τον γάζωσαν. Οι δύο δολοφόνοι αλλά και δύο ακόμα άνδρες, που είχαν βοηθητικό ρόλο στην επιχείρηση, συνελήφθησαν, καθώς παρακολουθούνταν για άλλη υπόθεση, μια απόπειρα δολοφονίας ενός οργανωμένου οπαδού ομάδας της Αττικής. Η συμμορία που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς φέρεται να αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου σε βάρος ανθρώπων της νύχτας και του παράνομου εμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα. Τα τέσσερα καλάσνικοφ και τα τρία πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των έξι συλληφθέντων έχουν μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και θα υποβληθούν σε ειδικούς ελέγχους.

Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκνομες ενέργειες. Οι συλληφθέντες, δύο Έλληνες και τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι, προς το παρόν εμφανίζονται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρνητικοί, καθώς δεν αποδέχονται τίποτε.