Όπλα για κάθε… περίπτωση είχε στη διάθεσή του ο «Δήμος», ο καθοδηγητής της ομάδας εκτελεστών που ήρθε στην επιφάνεια και στη μέγγενη της Δίωξης Εκβιαστών μετά τις απανωτές απόπειρες εναντίον του διαβόητου Γιάννη Λάλα. Το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου είχε κι άλλον γνωστό των Αρχών στο στόχαστρο και μάλιστα κατά πληροφορίες η βάση στη Μαρίνα Ζέας ήταν ουσιαστικά ορμητήριο για την εκτέλεση και αυτού του συμβολαίου θανάτου.

Διαβάστε: Tο parapolitika.gr στο κρησφύγετο της συμμορίας εκτελεστών που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Γιάννη Λάλα - Στα άδυτα της γιάφκας του "Δήμου" (Εικόνες & Βίντεο)


Στο "μάτι" του "Δήμου" το "Μοντέλο", γνωστός μπράβος του Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα, ο «Δήμος» είχε σκοπό να βγάλει από τη μέση και το περιβόητο «Μοντέλο», πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην προστασία καταστημάτων του Πειραιά. Πρόκειται για άτομο το οποίο έχει απασχολήσει πολλάκις τις Αρχές, με τελευταία το ένοπλο επεισόδιο στην περιοχή της Τρούμπας, όπου κατά τη διάρκεια γενικευμένης σύρραξης είχαν πέσει αρκετοί πυροβολισμοί χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εντός του διαμερίσματος στη Μαρίνα Ζέας, το οποίο χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο «Δήμος» εντοπίστηκε μέσα σε μία τσάντα πλάτης, ένα καλάσνικοφ και δύο γεμιστήρες. Αυτές κατά τα φαινόμενα «έγραφαν» πάνω το όνομα του «Μοντέλου» και όχι του Λάλα. Δεν είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου, καθώς συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν πως «Δήμος» και «Μοντέλο» έχουν κόντρα που κρατά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, όπως ανέφερε και κατά τη διάρκεια της ημέρας το parapolitika.gr, τόσο στην Αλβανία (σε χωριό κοντά στο Αργυρόκαστρο) όσο και στην Καλλιθέα που διατηρούσε σπίτια ο «Δήμος» είχαν εντοπιστεί από αλβανικές και ελληνικές Αρχές κι άλλα καλάσνικοφ έτοιμα προς χρήση.