Κυψέλη: Στη ΓΑΔΑ η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της - "Το μαχαίρι το είχα για προστασία"
Σκηνές χάους στην Ασφάλεια της Κυψέλης
Στις φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της μέσα σε σχολείο στην Κυψέλη
Στη ΓΑΔΑ κρατείται η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της μέσα σε σχολείο στην Κυψέλη και θα οδηγηθεί στη φυλακή αύριο, Πέμπτη (18/12). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η κατηγορούμενη δηλώνει μετανοημένη, ενώ ισχυρίζεται ότι το μαχαίρι το είχε για άμυνα και δεν ήθελε να προκαλέσει κακό. Σημειώνεται πως, τη στιγμή που άκουγε την απόφαση της ανακρίτριας, ήταν μόνη της, χωρίς γονείς και συγγενείς στο πλευρό της.
Διαβάστε: Κυψέλη: Στο σχολείο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για ενημέρωση μετά την επίθεση με μαχαίρι
Συμπλοκή σε σχολείο στη Κυψέλη: Μόνη της κατά την απολογίας της η 16χρονη
Ο πατέρας της 16χρονης μίλησε στο Star για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη της. «Δεν ήθελα να την τραυματίσω, δεν ήθελα να της κάνω κακό. Δεν ήξερα καν ότι είναι 14 ετών. Το μαχαίρι το είχα για προστασία. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Είμαι μετανιωμένη, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη», ήταν τα πρώτα λόγια της 16χρονης προς την οικογένειά της, λίγα λεπτά μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να την οδηγήσει στη φυλακή. Η ανήλικη έδινε εξηγήσεις στην ανακρίτρια επί μία ώρα. Κατά τη διαδικασία η 16χρονη ήταν μόνη της, χωρίς γονείς και συγγενείς ενώ ακόμα και ο δικηγόρος της διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη.
Σκηνές χάους στην Ασφάλεια της Κυψέλης
Αμέσως μετά η 16χρονη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί απόψε και αύριο θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές. Ο συνήγορος που την έχει αναλάβει και την επισκέφθηκε σήμερα θα προχωρήσει σε αίτημα αποφυλάκισης. Οι γονείς της δράστιδος, έφτασαν αργά το απόγευμα στην Ασφάλεια Κυψέλης όταν ενημερώθηκαν για την προφυλάκισή της. Τότε η μητέρα της άρχισε να ουρλιάζει μέσα στην Ασφάλεια, καθώς συνειδητοποίησε, μετά από 48 ώρες, ότι η ανήλικη κόρη της οδηγείται σε κελί.
Τι είπε ο πατέρας της 16χρονης
Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της 16χρονης μιλώντας στο Star: «Λειτουργούσε παραβατικά, ναι, το έκανε από αντίδραση όλο αυτό. Το μαχαίρι… της είχε επιτεθεί κάποιος Σύριος, λέει, ένα βράδυ να τη βιάσει. Και μετά είχε πάρει ένα μαχαίρι για να προστατευτεί».
Αμέσως μετά το μαχαίρωμα, η ανήλικη δεν πήρε τους γονείς της τηλέφωνο, αλλά μια φίλη της. Ήταν ο μόνος δικός της άνθρωπος που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια. Μόλις 17 ετών και φαίνεται να ανέλαβε και τον ρόλο της μητέρας της. Ακούστε τι λέει στο Star.
"Είναι φοβισμένη, δε θέλει να πάει φυλακή"
Επισημαίνεται ότι, αμέσως μετά το συγκλονιστικό περιστατικό, η ανήλικη δεν πήρε τους γονείς της τηλέφωνο, αλλά μια φίλη της, η οποία ήταν και ο μόνος άνθρωπος που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια. «Εγώ είμαι δίπλα της, προσπαθώ να τη βοηθήσω όσο μπορώ και όσο αντέχω. Το είχε μετανιώσει. Είναι φοβισμένη, δεν θέλει να πάει μέσα. Ποιο παιδί 16 χρονών θα ήθελε να πάει μέσα;», είπε η 17χρονη μιλώντας στο Star.
Παράλληλα, στο σχολείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Μάλιστα, το πρωί επικράτησε ένταση όταν, μετά τη λήξη της κατάληψης, μαθητές κλείδωσαν καθηγητές στο σχολείο και χρειάστηκε παρέμβαση της αστυνομίας για να σπάσει το λουκέτο. Τα παιδιά, όμως, δεν έκαναν μάθημα. Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος τους μιλούσαν για να καταλάβουν τι συνέβη την ημέρα του αιματηρού επεισοδίου.
Ωστόσο, η συζήτηση θα έπρεπε να είχε γίνει, 48 ώρες πριν με την 16χρονη παρούσα, να προλαμβάνονταν καταστάσεις και όχι μετά το περιστατικό. Τονίζεται ότι, το 14χρονο θύμα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
«Η κόρη μου προσπαθεί να συνέλθει. Ευτυχώς είμαστε καλά. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις και μετά θα επιστρέψει το παιδί στο σχολείο. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας με αυτό που έγινε», λέει ο πατέρας της 16χρονης.
En