Καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται, εκτός από τις γιορτινές προετοιμασίες, και στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το νέο έτος αναμένεται να κάνει την είσοδό του με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονη αίσθηση κρύου σε πολλές περιοχές. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι άκρως χειμωνιάτικος, επηρεάζοντας τόσο τις μετακινήσεις όσο και τον εορταστικό προγραμματισμό.

Διαβάστε: Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα - Με τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους η Πρωτοχρονιά

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, μιλώντας στο parapolitka.gr ξεκαθάρισε ότι ο καιρός την παραμονή αλλά και την πρωτοχρονιά θα έχει πεσμένες θερμοκρασίες. «Ο καιρός θα σημειώσει μια πτώση 10 βαθμών από Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 1 Ιανουαρίου». Παράλληλα σημείωσε ότι σε ορεινές κυρίως περιοχές θα υπάρξουν και χιόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Εύβοια. Ωστόσο δεν θα βοηθήσουν τα χιονοδρομικά σε δημοφιλείς προορισμούς. 

Καιρός την Πρωτοχρονιά: "Ήλιος με δόντια", κρύο και παγετός σε πολλές περιοχές

Πιο αναλυτικά για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς τόνισε ότι θα έχουμε «ήλιο με δόντια», κρύο και παγετό σε πολλές περιοχές με εξαίρεση την Κρήτη και τις Κυκλάδες. «Από 2 Ιανουάριου και μετά έρχονται νοτιάδες κι ο καιρός θα μαλακώσει. Θα έχουμε δηλαδή ένα ‘σκανδιναβικό ψύχος εξπρές’», ανέφερε ο κ. Τσατραφύλλιας. Όπως γράφει και στην ανάρτησή του, "διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του 2025 ψυχρές αέριες μάζες από βορειότερα γεωγραφικά πλάτη (Σκανδιναβία), θα κατηφορίσουν και θα επηρεάσουν το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη και τη χώρα μας με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 10 βαθμούς.

-Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βοριάδες οι οποίοι θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ στα πελάγη.
-Σχετικά με τις χιονοπτώσεις, θα είναι λίγες και ασθενείς και παρόλο που την Τετάρτη θα επηρεάσουν και χαμηλά υψόμετρα σε Εύβοια, Στερεά ( παροδικά και Αττική), Πελοπόννησο, δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα αλλά ούτε θα "βοηθήσουν" για χιονοδρομία δημοφιλείς προορισμούς".

Η μετεωρολόγος Ελίνα Καρέτσου, μιλώντας στο parapolitika.gr ερωτηθείσα για τον καιρός της Πρωτοχρονιάς τόνισε ότι δεν αναμένουμε ισχυρά φαινόμενα, ωστόσο από την Τρίτη θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες σε κεντρικά, νότια και δυτικά. «Από Τετάρτη και Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα πέσουν κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα», εξήγησε και ανέφερε ότι από την Τρίτη και μετά θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις με κατά τόπους καταιγίδες σε κεντρική, νότια και δυτική Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες για την εβδομάδα θα είναι χαμηλές, με μονοψήφια νούμερα και στην Αττική. Από την Παρασκευή θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας».