Πρωτοχρονιά στη δουλειά: Τι λέει στα Παραπολιτικά 90,1 Εργαζόμενη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας ΤΡΑΜ - ΣΤΑ.ΣΥ για τις δυσκολίες του ωραρίου και τις παθογένειες στις αστικές συγκοινωνίες
Δείτε τη συνέντευξη
"Χρειάζεται χρόνος, κατανόηση και συνεχής αναβάθμιση, τόσο στα συστήματα όσο και στο τροχαίο υλικό", επισήμανε η Αριστέα Νικολακάκη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την Έρη Πανάγου
Για τα βασικά προβλήματα των αστικών μετακινήσεων, το πως είναι να δουλεύει στις γιορτές αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 η Αριστέα Νικολακάκη Εργαζόμενη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας ΤΡΑΜ - ΣΤΑ.ΣΥ. «Υπάρχουν παθογένειες, όπως η έλλειψη προσωπικού και οι μεγάλες χρονοαποστάσεις στα δρομολόγια. Αν υπήρχαν περισσότεροι συρμοί, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα ήταν σαφώς καλύτερη», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Νικολακάκη στην εκπομπή «Πρωινή Αφετηρία» με την Έρη Πανάγου.
Διαβάστε: Παγωμένη αλλά γεμάτη κόσμο η Πάρνηθα: Τι αποκαλύπτει στα Παραπολιτικά 90,1 ο διαχειριστής του Μπάφι για την Πρωτοχρονιά στο βουνό
Η συνέντευξη της Αριστέας Νικολακάκη Εργαζόμενης στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας ΤΡΑΜ - ΣΤΑ.ΣΥ
Ερ.:Πώς είναι να εργάζεστε γιορτινές ημέρες;
Απ.: Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σε κυλιόμενο ωράριο, έχω απομυθοποιήσει το εορταστικό κλίμα. Αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία και η ευτυχία των ανθρώπων μας. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που, μέσα από τη δουλειά μου, μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.
Ερ.: Εργάζεστε σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;
Απ.: Πράγματι, ο χώρος είναι κυρίως ανδροκρατούμενος. Ωστόσο, προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Υπάρχει επαγγελματισμός και συνεργασία, κάτι που κάνει τη δουλειά μας πιο αποτελεσματική.
Ερ.: Πόσο απαιτητική είναι η δουλειά σας στο Κέντρο Ελέγχου του ΤΡΑΜ;
Απ.: Είναι μια δουλειά με αυξημένες ευθύνες και ανάγκη για άμεσα αντανακλαστικά. Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή και ασφαλής εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μέσα από τη διαχείριση πολλών και συχνά απρόβλεπτων παραγόντων.
Ερ.: Ποιες είναι οι δυσκολίες για μια εργαζόμενη μητέρα με κυλιόμενο ωράριο;
Απ.: Για μια γυναίκα με μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν δεν υπάρχει στήριξη. Προσωπικά στάθηκα πιο τυχερή, γιατί τα παιδιά μου είχαν μεγαλώσει όταν ξεκίνησα αυτό το ωράριο. Γενικά όμως, η απουσία από το σπίτι είναι μια πραγματικότητα που κοστίζει συναισθηματικά.
Ερ.: Ποια είναι τα βασικά προβλήματα στις αστικές μετακινήσεις σήμερα;
Απ.: Υπάρχουν παθογένειες, όπως η έλλειψη προσωπικού και οι μεγάλες χρονοαποστάσεις στα δρομολόγια. Αν υπήρχαν περισσότεροι συρμοί, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα ήταν σαφώς καλύτερη.
Ερ.: Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες τεχνολογίες και τους νέους συρμούς;
Απάντηση: Κάθε νέα τεχνολογία συνοδεύεται από εκπαίδευση, αλλά και από τις «παιδικές της ασθένειες». Χρειάζεται χρόνος, κατανόηση και συνεχής αναβάθμιση, τόσο στα συστήματα όσο και στο τροχαίο υλικό.
En